Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Σάμαρας και ο κ. Παπανδρέου σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, συμφώνησαν στο πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφέρει ότι οι επικοινωνίες ανάμεσα σε Παπανδρέου και Σαμαρά πραγματοποιήθηκαν με θετικές προσεγγίσεις για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού.

Επίσημη ανακοίνωση αναμένεται από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στις 12 της Τρίτης το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό υπό τον Γ Παπανδρέου.

Νωρίτερα ακουγόταν έντονα το όνομα του Λουκά Παπαδήμου ο οποίος έφθασε σήμερα στην Αθήνα.

Στη συνέχεια ακούστηκε αυτό του Νικηφόρου Διαμαντούρου, ωστόσο ο κ. Διαμαντουρος δήλωσε στην Καθημερινή ότι δεν έχει επικοινωνία με κανέναν και καμία ενημέρωση.

Ωστόσο τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters μεταδίδει ότι χθες υπήρξε διερευνητικό τηλεφώνημα στον κ. Διαμαντουρο, όπως ο ίδιος δήλωσε και έκτοτε δεν υπήρξε καμία επαφή.

Εν τω μεταξύ, αναχωρεί από την Ουάσινγκτον για την Αθήνα ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, το όνομα του οποίου είναι μεταξύ των υποψηφίων για το αξίωμα του πρωθυπουργού.

O προεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης ανακοίνωσε ότι του έγινε πρόταση από τον πρωθυπουργό να μετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Δεν διευκρίνισε εάν θα συμμετάσχει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας η νέα κυβέρνηση θα έχει ως έργο την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και μετά θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

«Εκείνο που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι η σημερινή μέρα (Κυριακή) είναι ιστορική γιατί σήμερα νίκησε η Ελλάδα» είπε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος σε άτυπη ενημέρωση που είχε με δημοσιογράφους.

«Συγκρατημένη ικανοποίηση» επικρατεί στη ΝΔ από τις εξελίξεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Τονίζεται ότι ματαιώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς Αλέκα Παπαρήγα και Αλέξης Τσίπρας δήλωσαν ότι δεν θα προσέλθουν σε αυτήν.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Στη μια και μισή πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο μεταξύ, η καταλληλότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών θεωρείται η 19η Φεβρουαρίου, όπως κατέληξαν χθες σε σύσκεψη εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Στη συνάντηση των εκπροσώπων των δύο μεγάλων κομμάτων, συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών για την διασφάλιση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

Πήραν μέρος από το ΠΑΣΟΚ οι κύριοι Βενιζέλος και Σαχινίδης και από τη Νέα Δημοκρατία οι κύριοι Σταϊκούρας, Σταμάτης και Λαζαρίδης

Παρόντες ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Ζανιάς και ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού ΔΙαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Πέτρος Χριστοδούλου.

Αντιδράσεις για τη συμφωνία εθνικής ενότητας

Με τα καπρίτσια των κ. Παπανδρέου και Σαμαρά χάθηκε πολύτιμος χρόνος, ανέφερε ο ΛΑΟΣ.

Eνότητα της Αριστεράς, άμεση προκήρυξη εκλογών και όχι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ζητά ο ΣΥΝ.

«Θετική εξέλιξη» χαρακτηρίζει η Δημοκρατική Συμμαχία τη συμφωνία για συγκρότηση νέας κυβέρνησης ανάμεσα σε Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά.

“Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αναζητούν τη ‘μεταβατική’ λύση και το μεταβατικό πρωθυπουργό στο πλαίσιο των δικών τους παλινωδιών, της δικής τους πολιτικής διελκυστίνδας και των δικών τους πολιτικών επιλογών. Εξαντλούν την υπομονή της κοινωνίας”, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Πηγή: skai.gr