Στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί το κρίσιμο ραντεβού Παπανδρέου – Σαμαρά με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, επιβεβαιώθηκε από την προεδρία της Δημοκρατίας.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός κατέθεσε στο υπουργικό συμβούλιο πλαίσιο επτά σημείων στο οποίο θα κινηθεί η νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας λαμβάνοντας την ομόφωνη στήριξη των υπουργών.

Μεταξύ των επτά σημείων που έθεσε ο πρωθυπουργός είναι η άμεση εκταμίευση της 6ης δόσης, η κατάθεση και ψήφιση του προϋπολογισμού πριν από το τέλος του 2011, η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τη διασφάλιση των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων μετά το «κούρεμα».

Τα επτά σημεία αναλυτικά:

1. Εκταμίευση της 6ης δόσης

2. ‘Αμεση έναρξη και το ταχύτερο δυνατόν ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Τρόϊκα για το νέο πρόγραμμα.

3. Κατάθεση πριν τις 20 Νοεμβρίου και ψήφιση πριν τις 31 Δεκεμβρίου του Προϋπολογισμού 2012.

4. Ολοκλήρωση της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του 2011 στο πλαίσιο της 5ης αναθεώρησης του Μνημονίου.

5. Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών και των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων στην διαδικασία που προβλέπει η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου.

6. Διαμόρφωση των νομικών και χρηματοοικονομικών προϋποθέσεων για την εφαρμογή του νέου σχήματος συμμετοχής του Ιδιωτικού Τομέα (PSI).

7. Εκταμίευση α΄ δόσης του νέου προγράμματος για την κάλυψη δανειακών αναγκών της Ελλάδας (επιπλέον 20 δισεκατομμύρια ευρώ) πριν το τέλος Φεβρουαρίου 2012.

Πηγή: skai.gr