Θέμα ωρών φαίνεται να είναι η ολοκληρωτική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, με το σχηματισμό νέου κυβερνητικού σχήματος να μην αποκλείεται ακόμη και σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Ο έμπειρος πολιτικός Πέτρος Μολυβιάτης – στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή επί σειρά ετών – και ο τέως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

είναι οι επικρατέστεροι για να αναλάβουν την προεδρία της νέας μεταβατικής κυβέρνησης. Θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά – Παπανδρέου για το θέμα της επιλογής του νέου πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 4 το μεσημέρι θα δηλωθεί παραίτηση κυβερνήσεως για να μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Παπανδρέου. Δεν αποκλείεται να γίνει και σήμερα η σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Παπούλια.

««Το θέμα δεν είναι το πρόσωπο που θα ηγείται της νέας κυβέρνησης, αλλά εκείνη η δέσμη ενεργειών ώστε να μείνει η χώρα στο ευρώ» σχολίαζαν νωρίτερα κυβερνητικοί κύκλοι τη δήλωση που έκανε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

«Το θέμα έχει τελειώσει. Σε δύο ώρες στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Παπανδρέου θα θέσει και τυπικά την παραίτησή του νομίζω» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Παπανδρέου και Σαμαράς είναι πολύ πιο κοντά από χθες, και το θέλει αυτό το σύνολο του ελληνικού λαού. Να σοβαρευτούμε και να δούμε τι μπορούμε να περισώσουμε από πλευράς εθνικής κυριαρχίας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Το βρετανικό δίκτυο Sky News και το αμερικανικό CNN μεταδίδουν επίσης ότι ο πρωθυπουργός προτίθεται να παραιτηθεί εντός των επομένων ωρών.

Πηγή: skai.gr