Έκκληση στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, να κάνει μία δεύτερη σκέψη αναφορικά με τη στάση της Νέας Δημοκρατίας έναντι των εξελίξεων, απευθύνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ,

Γιώργος Καρατζαφέρης, μέσω δήλωσής του στο ΑΠΕ. «Κάνω δημόσια έκκληση στον κ. Αντώνη Σαμαρά να κάνει μία δεύτερη σκέψη. Πετύχαμε το πρώτο βήμα, την αναχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου

από την εξουσία. Πρέπει να πάμε στο επόμενο βήμα μαζί», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης. Νωρίτερα, ο κ. Καρατζαφέρης είχε σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες, με αντικείμενο τις ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό και τη θέση του κόμματος έναντι αυτών.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, στενός συνεργάτης του προέδρου του ΛΑΟΣ μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και τόνισε ότι ο πρόεδρος του κόμματος θεωρεί καταλύτη των περαιτέρω εξελίξεων το όνομα του προτεινόμενου πρωθυπουργού. Επιπλέον, θεωρεί πως κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, χωρίς τη συμμετοχή της ΝΔ είναι κολοβή, και τέλος, πως ο κ.Καρατζαφέρης πιστεύει πως εάν το πρόσωπο που θα προταθεί είναι ευρύτερης πολιτικής αποδοχής, μπορεί να αλλάξει μέχρι και η γνώμη του κ. Σαμαρά. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, πάντως, επιμένει σε πολιτικό πρόσωπο για τη θέση του πρωθυπουργού και δεν συζητά το ενδεχόμενο «ο νέος πρωθυπουργός να έχει πράσινο ταμπελάκι, ήτοι να προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ».

Επίσης, ο Γιώργος Καρατζαφέρης επισήμανε στους συνεργάτες του ότι η διαδικασία εξεύρεσης νέου πρωθυπουργού και σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας πρέπει να κινηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όχι από τον Γιώργο Παπανδρέου. Θεωρεί μάλιστα, ότι εάν τις εξελίξεις τις οδηγεί ο κ. Παπανδρέου, τότε «η όλη προσπάιθεια είναι ναρκοθετημένη εξ αρχής.

Πηγή: real.gr