“Οι ενέργειες του κ. Παπανδρέου και το θέμα του δημοψηφίσματος τις τελευταίες ημέρες έκαναν πολύ κόσμο νευρικό”, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ,

Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο των ηγετών της G-20 στις Κάνες, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Παράλληλα, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, δέχθηκε τη δανειακή σύμβαση για τη χώρα, ενώ δήλωσε: “Η διεθνής κοινότητα είναι έτοιμη να βοηθήσει”.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε πάντως την πεποίθηση του ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν την ικανότητα να επιλύσουν την κρίση χρέους.

“Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν μαζί μας ότι είναι σημαντικό να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο για την επίλυση της κρίσης είναι ζωντανό και ότι είναι αποφασισμένοι για το ευρώ”, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

“Είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη έχει την ικανότητα να ανταποκριθεί στην πρόκληση αυτή. Γνωρίζω ότι δεν είναι εύκολο, αλλά αυτό που είναι απολύτως κρίσιμο και αυτό που ο κόσμος αναζητά σε τέτοιες στιγμές, είναι η δράση”, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα και πρόσθεσε: “Ήρθαμε στις Κάννες χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες”. Αν και οι προσπάθειες των Ευρωπαίων ηγετών “έχουν όλα τα σωστά στοιχεία” υπάρχει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει.

Υπογράμμισε εξάλλου ότι “τα γεγονότα στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες” δείχνουν τη σημασία να εφαρμοστεί το σχέδιο “πλήρως” και “το συντομότερο δυνατό”.

Πηγή: capital.gr