Οργισμένος από τη στάση των ηγετών των πολιτικών κομμάτων, ειδικά των δύο μεγάλων, εν μέσω κρίσης και απαισιόδοξος για τα μελλούμενα εμφανίστηκε τέως βουλευτής

του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Μέχρι στιγμής, είναι όχι απλώς κατώτερες των ευθυνών τους αλλά ευθέως εναντίον της χώρας είναι οι συμπεριφορές των πολιτικών ηγεσιών.

Τα τερτίπια τους δημιουργούν αισθήματα αηδίας στον κόσμο. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν σχέση με την Ελλάδα, είναι αλλού» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα ζει το δράμα της απομακρύνεται η προοπτική παραμονής στη ΕΕ κυριαρχεί πάλι το πολιτικό συμφέρον, κανείς δεν βάζει πάνω από αυτά την Ελλάδα. Η κρίση θα μεγαλώνει• έχουμε ηγεσίες που μόνο που τις ενδιαφέρει είναι να γαντζωθούν στην εξουσία» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Φλωρίδη, οι ηγεσίες των κομμάτων «γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την Ελλάδα. Αυτή η συμπεριφορά των ηγετών με θλίβει αυτό, πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό. Η αίσθηση μου είναι ότι με όλη αυτή τη διαδικασία των εκβιασμών στις ΚΟ από τους αρχηγούς δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο παρά για την παραμονή τους στην εξουσία».

«Η Ευρώπη αλλάζει 100% τη στάση της απέναντι σε μας, ενώ έκαναν τα πάντα για να μας σώσουν, ξόδεψαν εκατοντάδες εκατ. Ευρώ, καταλαβαίνουν ότι με τέτοιες ηγεσίες δεν μπορούν να κάνουν την παραμικρή συμφωνία, καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να πετάνε χρήματα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο, και ότι υπάρχει ανευθυνότητα» εξήγησε.

Σύμφωνα με τον κ. Φλωρίδη η Ελλάδα υπάρχει θεσμικό έλλειμμα όποιος γίνεται αρχηγός κατακτάει όλο το κόμμα (…) όταν γίνεται αυτός πρωθυπουργός συμπεριφέρεται ως κατακτητής της χώρας συμπεριφέρεται στη χώρα του σαν προτεκτοράτο.

«Η χώρα υπέστη τρομακτική πανελωθρία με το δημοψήφισμα, χειρότερη από πόλεμο, και δεν υπάρχει κανένας καταλογισμός στον πρωθυπουργό» υπογράμμισε.

Πηγή: skai.gr