Βασισμένη στο κόμικς του Robert Kirkman, η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται από το αμερικάνικο κανάλι AMC , την τηλεοπτική σαιζόν 2010-11 και έκανε τους λάτρεις των ταινιών ζόμπι -κι εμένα- ευτυχισμένους.

Αρκεί να δει κάποιος το πρώτο trailer , για να αιχμαλωτιστεί από τον μετά-αποκαλυπτικό κόσμο του The Walking Dead (ή μόνο τη σκηνή με τo τανκ στο κέντρο της Ατλάντα ! ).

Η ιστορία με δυο λόγια: Ο Rick Grimes (πολύ καλός ο βρετανός Andrew Lincoln) βοηθός Σερίφη, ξυπνάει μετά από κώμα σε ένα νοσοκομείο περικυκλωμένος από ζόμπι. Μόνος -στην αρχή- ξεκινάει ένα ταξίδι επιβίωσης και επανασύνδεσης με την οικογένειά του.

Μη βιαστείτε να μιλήσετε για κλισέ. Ναι το έχουμε ξαναδεί το έργο. Aπό την αρχετυπική ταινία του 1968 του George A. Romero, Night of the Living Dead, τις πάρα πολλές που ακολουθήσαν έως και τις σχετικά τελευταίας εσοδείας και αγαπημένες Dawn of the Dead (2004) του Zach Snyder και 28 Days Later (2002) του Danny Boyle. Εδώ έχουμε όμως τον Frank Darabont έναν εξίσου ταλαντούχο δημιουργό, (The Shawshank Redemption, The Green Mile) που παίζει με τα κλισέ , τη δομή και τις αναμενόμενες ανατροπές του είδους και κερδίζει σε όλα τα σημεία .

Κλιμακωτή δράση-σασπένς, χαρακτήρες, πολύ καλό cast, σκηνοθεσία και μουσική τα δυνατά σημεία της σειράς με κάποιες ενστάσεις για τα οπτικά εφέ –μην είμαστε και πλεονέκτες, λάτρεις των ζόμπι ή όχι, ο πρώτος κύκλος του The Walking Dead κυκλοφορεί σε Dvd και Blu Ray και σας τον συνιστώ ανεπιφύλακτα. Στις ΗΠΑ ξεκίνησε να προβάλλεται ο 2ος κύκλος και πριν λίγες ημέρες συμφωνήθηκε να γυρισθεί και τρίτος .

Υ.Γ. Συνιστώνται επίσης και οι παρωδίες ταινιών ζόμπι: Zombieland (2009) του Ruben Fleischer και Shaun of the Dead (2004) του Edgar Wright. Το τελευταίο δείτε το μετά το Dawn of the Dead , ως επιδόρπιο μόνο για zombie lovers.

Υ.Γ. 2 Η σειρά προσφέρεται και ως μια αλληγορική ματιά στην τρελή κατάσταση που βιώνουμε ως Έλληνες : Ο ήρωας ξυπνάει μετά από βαθύ κώμα σε ένα ρημαγμένο κόσμο όπου έχουν επικρατήσει αιμοδιψή ζόμπι κλπ. κλπ. κλπ.

από τη Λίνα Μπάκου/kathemera.gr

http://www.youtube.com/watch?v=Ub8FXMPT7oU