Στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα καθώς είπε ότι είναι υπέρ της συζήτησης ακόμη και για τη θέση του. «Δεν είμαι γαντζωμένος σε καμία καρέκλα. Φαίνεται από το πολιτικό κόστος φορτώνομαι για ένα θέμα που εγώ προσωπικά δεν δημιούργησα. Εμένα με ενδιαφέρει να σώσω την πατρίδα» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Σε όσους ζητούν την άμεση παραίτηση ου ο πρωθυπουργός απάντησε: «Έτσι θα έπεφτε εξ ουρανού μία κυβέρνηση ή υπάρχει έτοιμη καμία κυβέρνηση που περιμένει; Επομένως είναι κρυστάλλινη η θέση μου. Να αρχίσουν άμεσα οι συζητήσεις για ένα σχήμα που θα εγγυάται την πορεία της χώρας. Αν παραιτείται έτσι μία κυβέρνηση θα μπορούσε να αφήσει μία χώρα έωλη.Δεν μπορούμε σε αυτή την περίοδο να αφήσουμε ένα κενό εξουσίας» σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να επιστρέψει στην αίθουσα του κοινοβουλίου και να επιβεβαιώσει τη θέση που εξέφρασε το μεσημέρι προκειμένου άμεσα να ξεκινήσουν συζητήσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας. «Αυτές οι διαπραγματεύσεις μπορεί να διαρκέσουν σε ανάλογες περιπτώσεις ακόμα και μήνες. Αλλά στη δική μας περίπτωση πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση».

Παράλληλα επανέλαβε ότι υποχρέωθηκε να αποφασίσει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος καθώς δεν υπήρχε συναίνεση της αντιπολίτευσης στη νέα συμφωνία. «Εισπράξαμε από τα κόμματα από άρνηση μέχρι και ύβρεις. Αν υπήρχε συναίνεση από τα πολιτικά κόμμα δεν θα αποφάσιζα ως ύστατη λύση το δημοψήφισμα. Το έκανα ακριβώς για να εγγυηθώ την πορεία της χώρας μας στο ευρώ».

Πηγή: real.gr