Την παραίτηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ζήτησε εκ νέου ο Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής.

«Του είπα να παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές. Δεν απάντησε» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «πολιτική για εκείνον είναι τα παπαγαλάκια και οι ψεύτικες διαρροές.

Θέλει να παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι με την εξαγγελία του δημοψηφίσματος βρέθηκε στον αέρα η νέα δανειακή σύμβαση και η έκτη δόση του ήδη υπάρχοντος δανείου στην Ελλάδα, προκλήθηκαν κύματα κερδοσκοπικών πιέσεων εις βάρος και άλλων χωρών της Ευρωζώνης. «Σε αυτόν τον κυκεώνα μας έμπλεξε ο κ. Παπανδρέου», είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε προσωρινή κυβέρνηση περιορισμένης δικαιοδοσίας, που θα φέρει άμεσα τη χώρα σε εκλογές.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με την επιμονή του στο δημοψήφισμα κινδύνευσε να θέσει η Ελλάδα σε αμφισβήτηση την ένταξή της στο ευρώ και είπε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αποσυρθεί η πρόταση για δημοψήφισμα και να επιστρέψει η χώρα στην ομαλότητα, δηλαδή σε εκλογές.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ισχυρίστηκε ότι αν υπήρχε η συναίνεση δε θα είχαμε την ανάγκη για δημοψήφισμα. «Έξω του τράβηξαν το αυτί για αυτό κάνει την τούμπα σήμερα» και τον κατηγόρησε ότι κόντεψε να διαλύσει την Ελλάδα και την Ευρώπη για να εκβιάσει τον λαό και τον αρχηγό της ΝΔ αν και είχε πει εδώ και μέρες ότι αποδέχεται τη νέα δανειακή σύμβαση ως αναπόφευκτο. «Κατάφερε να πετύχει να συμφωνήσω σε κάτι που είχα ήδη πει ότι είναι αναπόφευκτο» είπε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι λέει ψέματα, όπως ότι είχε ενημερώσει για το δημοψήφισμα την Ευρώπη και ότι είχε τη σύμφωνη γνώμη του υπουργικού. «Έχουν χάσει την αξιοπιστία τους».

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι ζήτησε προσωρινή κυβέρνησης χωρίς στελέχη της ΝΔ, που θα οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές και δε ζήτησε ούτε συγκυβέρνηση, ούτε οικουμενική κυβέρνηση.

Πηγή: skai.gr