Μόλις ολοκληρώθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού η Άννα Διαμαντοπούλου παρενέβη και ζήτησε να συζητηθεί στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ η αναγκαιότητα κυβέρνησης εθνικής ευθύνης.

«Εγώ θα ήθελα να πω ότι επειδή συζητήσαμε πολλές ώρες στο υπουργικό συμβούλιο έχουμε μπροστά μας μία πολύ δύσκολη περίοδο.Εθνικός στόχος μας, όλων είναι να διασώσουμε τη χώρα και να παραμείνουμε στο ευρώ.

Αυτό σημαίνει να ψηφιστεί η συνθήκη και συμφωνήσαμε ότι αυτό για να αποφύγουμε εκλογές για να μην έχουμε δημοψήφισμα σημαίνει συναίνεση. Και αυτό σημαίνει ότι αμέσως από σήμερα ξεκινάμε τη διαδικασία συναίνεσης που παραπέμπει σε μία κυβέρνηση εθνικής ευθύνης» είπε η υπουργός Παιδείας

«Αυτή η νέα κυβέρνηση πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Θέλω να είμαι πολύ καθαρή γιατί αυτό συζητήθηκε και στο υπουργικό συμβούλιο και είναι πάρα πολύ σημαντικό να το ξέρουμε, να το βάλουμε στη διαδικασία συζήτησης σήμερα γιατί είναι πιο διαφορετική στιγμή από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Είναι λοιπον σημαντικό να το συζητήσουμε να ξέρουμε τι συζητάμε, που πάμε» κατέληξε η ‘Αννα Διαμαντοπούλου.

«Πράγματι συζητήσαμε και είπαμε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε αυτές τις συζητήσεις με τη ΝΔ το συντομότερο. Αλλά μια κυβέρνηση που θα είναι με ευρύτερες όσο γίνεται ορίζοντες είναι κάτι που θέλω και που δεν μπορούμε να δούμε εδώ. Έχει σχέση με τις εθνικές μας επιδιώξεις» ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού.

Πηγή: real.gr