Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης μετά το χθεσινό τελεσίγραφο Μέρκελ – Σαρκοζί στις Κάννες.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα επικρατεί αναβρασμός και από το πρωί οι διαφοροποιήσεις βουλευτών του κόμματος σε ό,τι αφορά το δημοψήφισμα διαδέχονται η μία την άλλη.

9.10 Έκτακτη σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ζητά Κ. Σκανδαλίδης. «Μετά τη χθεσινή δραματική εξέλιξη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρέπει να συγκληθεί εντός της ημέρας και πάντως πριν την αυριανή ψηφοφορία για να καθορίσουμε συλλογικά τις εξελίξεις. Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης.

«Εννοείται ότι στερείται οποιουδήποτε νοήματος δημοψήφισμα με το ερώτημα παραμονής ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη, η Ευρωπαϊκή Πορεία της χώρας είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

9.00 Την ταχύτατη κύρωση της πρόσφατης συμφωνίας της συνόδου κορυφής από τη Βουλή ζητά με δήλωση του, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Αναλυτικά η δήλωση του Μ. Χρυσοχοΐδη:

«Η χώρα περνάει κρίσιμες στιγμές. Η ενότητα είναι επιβεβλημένη.Αυτή τη στιγμή προέχει η ταχύτατη κύρωση από τη Βουλή της πρόσφατης συμφωνίας της συνόδου κορυφής που βγάζει την Ελλάδα από το αδιέξοδο. Επιστροφή στη δραχμή και στο παρελθόν δεν επιτρέπεται ούτε μπορεί να υπάρξει. Όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Πηγή: real.gr