Μια εταιρία που έχει γίνει γνωστή για τη δημιουργία των τετράποδων BigDog και AlphaDog, η Boston Dynamics αποκάλυψε το πρώτο της ανθρωποειδές ρομπότ, το(ν) PETMAN.

Αν και έχει ακόμη ένα κόκκινο λαμπάκι στη θέση της κεφαλής, το PETMAN έχει άμεση σχέση με τον άνθρωπο: περπατά, κάνει πιέσεις και μπορεί και ‘κάθεται’ ενώ δεν βγαίνει εκτός ισορροπίας.

Το PETMAN αναπτύχθηκε από την Boston Dynamics για τον Αμερικανικό Στρατό αλλά όχι για να αντικαταστήσει στρατιώτες. Όχι ακόμη τουλάχιστον. Από την άλλη το ρομπότ προβάλλεται με ειδικό στόχο να δοκιμάζει τα ρούχα για χημικό πόλεμο.

Μπορεί να κινηθεί όπως ένα κανονικό άτομο και να εκτελέσει ποικιλία κινήσεων για να δοκιμαστούν τα ρούχα και η αντοχή τους. Μπορεί ακόμη και να προσομοιώσει την ανθρώπινη φυσιολογία ακόμη και τη θερμοκρασία του σώματος και τον ιδρώτα.

Έτοιμο να παραδοθεί αυτό το μήνα στον Αμερικανικό Στρατό, το PETMAN σχεδιάστηκε μετά από 13 μήνες και ετοιμάστηκε σε 17 μήνες.

Παρόμοιο με το ρομπότ SARCOS, το PETMAN δεν χρειάζεται να είναι δεμένο πουθενά. Αν και δεν έχει ξεκινήσει για τα πεδία μαχών, αυτές ο Terminator-like μάχες του μέλλοντος μάλλον δεν απέχουν και πολύ μακριά…

Πηγή: gagdetfreak.gr

[adrotate banner=”4