Με 152 βουλευτές μένει πια η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετά την επιστολή ανεξαρτητοποίησης της Μιλένας Αποστολάκη.

Στη δισέλιδη επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και τον πρωθυπουργό, η κ. Αποστολάκη αναφέρει την απουσία μιας ολοκληρωμένης πολιτικής ανάπτυξης και την εξάντληση,

αντιθέτως, της κυβερνητικής στόχευσης στα συνήθη υποζύγια. Μιλά για ανεπιτυχή διαδικασία αναπροσαρμογής της ελληνικής οικονομίας και αποτυχία της κυβέρνησης να συνάψει πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες.

«Είναι κοινός τόπος ότι έχει βαθμιαία επέλθει απονομιμοποίηση της σημερινής πολιτικής τάξης», σημειώνει, ζητώντας κοινωνική στήριξη στην προσπάθεια για έξοδο από την κρίση αντί διεξαγωγής δημοψηφίσματος που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός.

Εκφράζει δεν την κατηγορηματική της διαφωνία με αυτήν την πρωτοβουλία για δημοψήφισμα και δηλώνει την ανεξαρτητοποίησή της ως εξής: «Έχω χρέος να αντισταθώ σ’ αυτήν τη λαθεμένη πολιτική επιλογή που διχάζει, επιχειρώντας ανεπίτρεπτα να υποκαταστήσει τη λαϊκή εντολή και την ίδια στιγμή απειλεί τη βιωσιμότητα της ώρας. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και οι πολίτες έχουν ανάγκη να εκπροσωπούνται από βουλευτές που εξέλεξαν. Για τον λόγο αυτόν δεν παραιτούμαι από την εντολή που μου έδωσαν οι συμπολίτες μου αλλά ανεξαρτητοποιούμαι αποχωρώντας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ».

Νίκος Σαλαγιάννης στο real.gr: «Είμαι εξοργισμένος και θυμωμένος»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με δήλωσή του στο real.gr αναφέρει ότι είναι εξοργισμένος και θυμωμένος κι επισημαίνει ότι «οι πολιτικές ηγεσίες αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων. Μόνο με όρους εξουσιομανίας μπορεί να ερμηνευθεί η στάση».

Πηγή: real.gr