Πράξη ακραίας ανευθυνότητας χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου την προκήρυξη δημοψηφίσματος με αντικείμενο τη νέα δανειακή σύμβαση.

Όπως αναφέρει ο κ. Παπαντωνίου, η απόφαση αυτή της κυβέρνησης εκθέτει τη χώρα σε εξαιρετικά σοβαρούς κινδύνους.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπαντωνίου:

«Η προκήρυξη δημοψηφίσματος με αντικείμενο τη νέα δανειακή σύμβαση είναι πράξη ακραίας ανευθυνότητας. Η κυβέρνηση εκθέτει τη χώρα σε εξαιρετικά σοβαρούς κινδύνους.

Κατ’αρχήν, είναι πιθανό να μην υπάρχει, σε τρεις μήνες, δανειακή σύμβαση προς έγκριση είτε από τη Βουλή είτε από το λαό. Κυβερνήσεις, κοινοβούλια και δανειστές δεν έχουν λόγο να προωθήσουν τις διαδικασίες όσο το θέμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα στην Ελλάδα. Εξάλλου, στη διάρκεια αυτής της περιόδου θα ανασταλεί η τεράστια προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί για την ανόρθωση της οικονομίας. Η απώλεια χρόνου μπορεί να αποβεί μοιραία για την παραμονή μας στην Ευρωζώνη. Τέλος, το δημοψήφισμα αποτελεί προπέτασμα για να καλύψει την αποτυχία της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Για το λόγο αυτό, δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα δημοκρατικής νομιμοποίησης, όπως επιζητεί η κυβέρνηση. Αντίθετα, οδηγεί σε νέο αδιέξοδο.

Οι συντεταγμένες δυνάμεις του θεσμικού και πολιτικού συστήματος πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους».

Πηγή: real.gr