Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Αντώνη Σαμαρά.

Κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε στον κ. Κάρολο Παπούλια: “Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές έχω την ιστορική ευθύνη με κάθε τρόπο

να κάνω ό,τι απαιτείται προκειμένου η ευρωπαϊκή προοπτική και το μέλλον της χώρας να μην μπει σε περιπέτειες. Αυτά τα σχέδια που υπάρχουν, τουλάχιστον να μην βρουν εμάς συνεργούς”.

Όλα τα ενδεχόμενα για το πώς θα κινηθεί η ΝΔ είναι ανοιχτά, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς θα ζητήσει από τον κ. Παπούλια να διευκολύνει την κατάσταση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις δυνατότητες που έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το Σύνταγμα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος το Δημοψήφισμα προκηρύσσεται με διάταγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα εκτός από δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών.

Στο στρατόπεδο της ΝΔ εκτιμούν ότι ο κ. Παπανδρέου έχει οριστικά κλείσει το κεφάλαιό του στην πρωθυπουργία της χώρας ίσως και εντός του ΠΑΣΟΚ ωστόσο, όπως λένε «γαλάζια» στελέχη, αντί να κάνει αυτό που τού ζητούν ακόμη και οι ίδιοι οι βουλευτές του και να οδηγήσει ομαλά τη χώρα σε εκλογές, επιχειρεί να διχάσει την κοινωνία ρίχνοντας νερό στον μύλο της κοινωνικής αναταραχής και της αποσταθεροποίησης.

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε τη συνάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αμέσως μόλις άκουσε τον κ. Παπανδρέου να μιλά για δημοψήφισμα. Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην παραστεί η ΝΔ στη συνεδρίαση της Βουλής για την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών επί της τελευταίας συμφωνίας των Βρυξελλών πριν τεθεί το αίτημα της ψήφου εμπιστοσύνης και διακοπούν οι εργασίες της Ολομέλειας. Όπως αποφάσισε ο κ. Σαμαράς η ΝΔ θα είναι παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά και στην ψηφοφορία, καθώς ουδείς αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις που θα προέλθουν από την ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό «αδίστακτο και επικίνδυνο» και πρόσθεσε: «Σαν κέρμα στον αέρα πέταξε την παραμονή την Ελλάδας στην Ευρώπη, που υπήρξε πάντα κορυφαία στρατηγική επιλογή του ελληνικού λαού. Λέει στον ελληνικό λαό, ότι «αν δεν ψηφίσετε τις επιλογές μου, σας βγάζω από την Ευρώπη. Αφού εκβιάζει με την πρόταση μομφής την ίδια την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, θέλει να υποχρεώσει την κοινωνία να αποφασίσει ανάμεσα στον φόβο της και το θυμό της. Αντί να ψάξει για τρόπους να βγούμε από το αδιέξοδο, κάνει τον έσχατο εκβιασμό στον ελληνικό λαό».

«Αφού δεν μπόρεσε να κάνει συνένοχό του τη Νέα Δημοκρατία, προσπαθεί να κάνει συνένοχό του ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Δεν μπορεί να κυβερνήσει. Και τώρα αντί να αποχωρήσει έντιμα, δυναμιτίζει τα πάντα. Και διακινδυνεύει τα πάντα. Είναι επικίνδυνος και πρέπει να φύγει. Λύση υπάρχει: Εκλογές τώρα! Είναι το καλύτερο και ασφαλέστερο “δημοψήφισμα”. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί εκτροπή για τη δημοκρατία και καταστροφή για τη χώρα», κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.

Πηγή: real.gr