Τη θλίψη του για την κίνηση Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη δανειακή σύμβαση εξέφρασε ο Νικολά Σαρκοζί όπως μετέφερε στενός του συνεργάτης στην εφημερίδα Le Monde.

Παράλληλα, το Παρίσι εκτιμά ότι όλα πλέον πρέπει να γίνουν από την αρχή για την αποτροπή γενικευμένης κρίσης στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα είναι ορατό το ενδεχόμενο κατάρρευσης του συνόλου των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής. Υπενθυμίζεται ότι το Παρίσι ήταν από τους στενότερους συμμάχους της Αθήνας στην Ευρώπη, ενώ οι προσωπικές σχέσεις Σαρκοζί – Παπανδρέου ήταν πολύ καλέςΗ γερμανική κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να προαναγγείλει δημοψήφισμα για τις αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής. Πρόκειται για μια εσωτερική εξέλιξη, λεει το υπουργείο Οικονομικών.

Επίσημη ενημέρωση από την Αθήνα περιμένει η ΕΕ, προτού εκφραστεί επί της προαναγγελίας δημοψηφίσματος και της ψήφου εμπιστοσύνης που θα ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ότι η συμφωνία των Βρυξελλών βρίσκεται ξαφνικά μετέωρη καθώς η κίνηση Παπανδρέου αποτελεί ένα μεγάλο ρίσκο που απειλεί να ενισχύσει την αβεβαιότητα στην Ευρωζώνη.

Ενισχύονται παράλληλα οι ανησυχίες ότι η εσωτερική πολιτική σκηνή στην Ελλάδα ξεφεύγει εκτός ελέγχου, σχολιάζουν οι Financial Times.

Πηγή: skai.gr