Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση, υπό την επωνυμία «Angel», της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση νέου μεγάλου κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας σε όλη την Ελλάδα.

Ένας Αυστριακός συνελήφθη στο πλαίσιο πανελλαδικής επιχείρησης της αστυνομίας, καθώς στο σπίτι του στην Λευκάδα υπήρχε σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Στα πλαίσια αυτής της επιχείρησης αναμένεται να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 20 έρευνες στην Αττική και σε άλλα σημεία της χώρας.

Ήδη πραγματοποιήθηκε εισβολή σε σπίτι 50χρονου Αυστριακού, στην Λευκάδα, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του οποίου βρέθηκε «σκληρό» πορνογραφικό υλικό με παιδιά. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μιλούν για μία από τις πιο σημαντικές επιχειρήσεις για κύκλωμα ηλεκτρονικής διακίνησης τέτοιου είδους υλικού που πραγματοποιείται στην χώρα μας. Επιπλέον αναφέρονται σε «απίστευτα σοκαριστικό υλικό με παιδιά ηλικίας έως 10 ετών, ενώ ελέγχεται αν κάποια από αυτά τα βίντεο έχουν γυρισθεί σε ελληνικό έδαφος».

Την σχετική έρευνα πραγματοποιεί η νεοσύστατη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Το κύκλωμα εντοπίστηκε με την αρωγή του αυτόματου ηλεκτρονικό ανιχνευτή «παιδικής πορνογραφίας» στο Ιντερνετ, που έχει στην διάθεση της η ΕΛ.ΑΣ.

Το «ραντάρ»που εντοπίζει παιδόφιλους στο διαδίκτυο βασίζεται σε ένα λογισμικό της αμερικανικής εταιρείας TLO, με έδρα την περιοχή του Μαϊάμι, το οποίο έχει την δυνατότητα να σαρώνει περίπου 150.000.000 ηλεκτρονικά ίχνη που καταχωρούνται κάθε ημέρα στην χώρα μας. Το σύστημα αυτό σε πρώτη φάση «σημαδεύει» ηλεκτρονικά, με ειδικούς κωδικούς αριθμούς, τις φωτογραφίες και τα βίντεο με παιδική πορνογραφία και στη συνέχεια προσδιορίζει τον τρόπο διακίνησης τους στον κυβερνοχώρο.

Πηγή: skai.gr