Εκατοντάδες Αγανακτισμένοι έχουν συγκεντρωθεί στην κεντρική λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου διεξάγεται κάθε χρόνο η στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου .

Λίγα μέτρα από την εξέδρα των επισήμων κλούβες των Ματ έχουν παραταχθεί κάθετα στην Λεωφόρο και εμποδίζουν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν τους επισήμους.

Μετά από καθυστέρηση μισής ώρας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αποχώρησε τελικά από τον χώρο της παρέλασης. «Λυπάμαι για όσα συνέβησαν.

Αυτοί που κάνουν αυτά τα πράγματα είναι υβριστές , η μέρα αυτή ανήκει σε όλο τον λαό . Εγώ 15 χρονών πολέμησα τον φασισμό, είναι ντροπή» δήλωσε εμφανώς στεναχωρημένος ο Κάρολος Παπούλιας,φεύγοντας από την εξέδρα των επισήμων. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχώρησε αεροπορικώς από την θεσαλλονική για την Αθήνα .

Είναι η πρώτη φορα στην ιστορία των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγκάζεται όχι μόνο να περιμένει αλλά και να αποχωρήσει τελικά χωρίς να έχει γίνει η παρέλαση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος έκανε λόγο για απόπειρα υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών .

“Είναι απαράδεκτα τα όσο συνέβησαν χρειάζεται ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση από όλους . η αστυνομία έκανε το καθήκον της”.

Μετά την αποχώρηση του προέδρου τη Δημοκρατίας, άρχισαν να φεύγουν και οι υπόλοιποι επίσημοι, κάνοντας φανερό ότι δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η στρατιωτική παρέλαση. Έπειτα από μία ώρα, και ενώ η εξέδρα τωνε επισήμων άδειασε εντελώς, πραγματοποιήθηκε μια “ιδιότυπη” παρέλαση.

Πλήθος κόσμου ξεχύθηκε στην λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου σωματεία, σύλλογοι και άλλοι τοπικοί φορείς παρέλασαν κανονικά, κάτω από θερμά χειροκροτήματα.

Πηγή: real.gr