Με τη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στη Θεσσαλονίκη κορυφώνονται οι σημερινές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου,

ενώ μαθητικές παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Σύνταγμα. Χθες για πρώτη φορά η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε χωρίς τους εκπροσώπους

των πολιτικών κομμάτων και με μόνη την παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και του δημάρχου.Το υπουργείο Παιδείας δεν εκπροσωπήθηκε από πολιτικό πρόσωπο και στην εξέδρα ανέβηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεόδωρος Καρτσιώτης.

Επίσης και ο μητροπολίτης Άνθιμος απουσίαζε και εκπροσωπήθηκε από τον αρχιμανδρίτη Νεκτάριο.

Τρεις ομάδες πολιτών περιμετρικά της εξέδρας των επισήμων φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου.

Από τα σχολεία που παρέλασαν και ήταν λιγότερα από κάθε άλλη χρονιά, τρεις ομάδες μαθητών γύρισαν τα κεφάλια από την άλλη πλευρά, καθώς περνούσαν από την εξέδρα των επισήμων.

Κάλεσμα σε όλους να επιδείξουν σεβασμό στον εορτασμό της σημερινής επετείου απευθύνει το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή την προτροπή της ΟΛΜΕ στους εκπαιδευτικούς να φορούν μαύρα περιβραχιόνια.

«Αυτοί που εκπροσωπούν το λαό, αδιάφορο εάν βρίσκονται στην κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση, πρέπει να εκπληρώσουν το αυτονόητο χρέος τους και να συστρατευτούν σε πανστρατιά για να σωθεί η πατρίδα» σημειώνει σε άρθρο του στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος της ακαδημίας Αθηνών Απόστολος Γεωργιάδης.

Τέλος, ελεύθερη για το κοινό θα είναι σήμερα η είσοδος στο Μουσείο Ακροπόλεως.

Πηγή: skai.gr