Το «κούρεμα» χρέους σημαίνει αυτόματα και «κούρεμα» της ελληνικής εμπορικής δραστηριότητας υποστηρίζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) σε δημοσίευμά της.

«Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50%, αυτόματα σημαίνει και «κούρεμα» της εμπορικής δραστηριότητας, αφού πλέον λίγες επιχειρήσεις θα μπορούν να αγοράζουν

με προέμβασμα ή πληρώνοντας μετρητοίς με την παραλαβή των παραγγελιών. Ακόμα και αυτές που σήμερα μπορούν να το κάνουν, είναι άγνωστο για πόσο καιρό θα μπορέσουν να αντέξουν σε μια τέτοια διαδικασία αγοράς και πώλησης εμπορευμάτων» αναφέρει το δημοσίευμα.

Για επισημοποίηση της ελεγχόμενης χρεοκοπίας της χώρας κάνει λόγο η ΕΣΕΕ: «Η απόφαση της 27ης Οκτωβρίου ουσιαστικά επισημοποίησε την ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας μας, αλλά οι απορίες μας για το αν τελικά το κούρεμα μας σώζει, τί σημαίνει για τη χώρα, για τους πολίτες, για την αγορά, για τις τράπεζες, για τα ασφαλιστικά ταμεία και με τι είδους ανταλλάγματα αποφεύχθηκε τελικά το «πιστωτικό γεγονός» παραμένουν αναπάντητες, τουλάχιστον μέχρι να γίνουν γνωστές οι τεχνικές λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες».

Σημειώνει επίσης πως θεωρεί απαξιωτικό ότι η Ελλάδα, δυστυχώς, αντιμετωπίστηκε σαν μια υπερχρεωμένη επιχείρηση η οποία εντάχθηκε στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό άρθρο 99 με την σύμφωνη γνώμη των δανειστών της και χαρακτηρίζει την τελική συμφωνία ως «το μη χείρον βέλτιστο».

Πηγή: skai.gr