Συμφωνία φαίνεται ότι έχει επιτευχθεί σχετικά με το ύψος του “κουρέματος” του ελληνικού χρέους, όπως διαρρέουν κυβερνητικές πηγές.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η συζήτηση «έχει φύγει από τα ποσοστά και εστιάζεται πλέον σε τεχνικά ζητήματα». Η τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου,

του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου και της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου από τις Βρυξέλλες, με μέλη της κυβερνητικής επιτροπής στην Αθήνα ολοκληρώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι διασφαλίζεται πως η εφαρμογή του προγράμματος αφορά την Ελληνική κυβέρνηση, ενώ ενημέρωσε ήδη για τις εξελίξεις, δύο φορές τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Οι εργασίες της συνόδου των ηγετών της ευρωζώνης, που άρχισαν περίπου στις 10 το βράδυ (ώρα Ελλάδας), βρίσκονται σε εξέλιξη.

Για τελεσίγραφο Μέρκελ – Σαρκοζί προς τους τραπεζίτες κάνει στο μεταξύ λόγο το γαλλικό πρακτορείο με σχετικό τηλεγράφημά του.

Αναφέρει πως οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες θα πάνε απευθείας σε διαπραγματεύσεις με τους τραπεζίτες για το ελληνικό «κούρεμα», και αν αυτές δεν τελεσφορήσουν, θα προχωρήσουν μονομερώς σε αναδιάρθρωση του χρέους. Πληροφορίες κάνουν λόγο για “κούρεμα” χρέους ύψους 48%.

Πηγή: skai.gr