Ένα κρουαζιερόπλοιο διαφορετικό από τα άλλα έχει δέσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, και εάν κάποιος δεν μπορούσε να δει τα καταστρώματα και τα φουγάρα, θα έλεγε πως το «The world»,

αμερικανικών συμφερόντων και μήκους 200 μέτρων, είναι μια πλωτή πολυκατοικία, με 165 διαμερίσματα και όλα τα υπόλοιπα κομφόρ που διαθέτει ένα σπίτι, επί στερεού εδάφους.

Το «The World» κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αργά χθες το απόγευμα και θα αναχωρήσει για τη Μεσόγειο, αύριο στις 8 το βράδυ, ενώ σε αυτό επιβαίνουν 120 τουρίστες που είναι κυρίως Αμερικανοί.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πολλοί εξ αυτών έχουν αγοράσει διαμέρισμα εντός του κρουαζιερόπλοιου και άλλοι έχουν προχωρήσει στην ενοικίαση, με τη μέθοδο της χρονομίσθωσης.

Πάντως, οι επιβαίνοντες στην…πλωτή πολιτεία του «The World», δεν αφήνουν το χρόνο παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη ανεκμετάλλευτο και μεταβαίνουν είτε με… ελικόπτερα από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στα Μετέωρα στην Καλαμπάκα, είτε με λεωφορεία στη Βεργίνα.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί, που έχουν επιλέξει άλλου είδους εξορμήσεις, εντός της Θεσσαλονίκης για βόλτα στην παραλία, καφέ στην πλατεία Αριστοτέλους και φαγητό στα Κάστρα.

Πηγή: real.gr