Οι πολέμιοι της παγκοσμιοποίησης ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν 10-12.000 άτομα την 1η Νοεμβρίου στη Νίκαια, προκειμένου να διαδηλώσουν ενάντια στη διεξαγωγή

της συνόδου των G20 που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 3 και 4 του μήνα στις γειτονικές Κάνες. Η Ορελί Τρουβέ, συμπρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Attac,

υπενθύμισε -όπως μετέδωσε το ΑΠΕ- ότι βασικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι να φορολογηθούν οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές και να καταργηθούν οι φορολογικοί και νομικοί παράδεισοι.

«Αναμένουμε πολλούς Γερμανούς και Ισπανούς, θα έχουμε επίσης διαδηλωτές από το Μάγρεμπ και την Αίγυπτο», είπε. Οι αντιπροσωπείες των «αγανακτισμένων» από διάφορες χώρες θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση στη Νίκαια και στη συνέχεια θα μεταβούν στην Αθήνα, πρόσθεσε η Τρουβέ. Η τελική απόφαση για το πότε θα αρχίσουν τη μακρά πορεία τους θα ληφθεί στις 5 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το κείμενο που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα υπό τον τίτλο «Διεθνής Πορεία στην Αθήνα», πεζοί αλλά και ποδηλάτες θα περάσουν από όσες περισσότερες πόλεις και χωριά μπορούν και θα φθάσουν στη Ρώμη. Μετά θα κινηθούν προς το Μπάρι, από όπου θα περάσουν ακτοπλοϊκώς στην Πάτρα και εν συνεχεία θα καταλήξουν στο Σύνταγμα.

Με έμφαση στον φιλειρηνικό χαρακτήρα της κίνησής τους, οι συντάκτες προτάσσουν ως λύση την άμεση δημοκρατία και σημειώνουν πως οι αξίες που τους ενώνουν είναι η ενεργή συμμετοχή, το δόγμα της μη βίας, η αγάπη για το περιβάλλον, όπως δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος.

Ενδιαφέρουν έχουν και οι οδηγίες προς τους συμμετέχοντες, καθώς θα προχωρούν χωρισμένοι σε ομάδες των 12 έως 25 ατόμων και μάλιστα σε παράλληλες διαδρομές, ώστε να συναντηθούν με όσους περισσότερους ντόπιους γίνεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου». Όταν τα γκρουπ ξεπερνούν τον επιτρεπτό αριθμό, θα χωρίζονται και θα συνεχίζουν. Κατά τόπους θα οργανώνουν συνελεύσεις όπου θα παρΑκινούν τους κατοίκους να συμμετάσχουν στα κοινά.

 

Πηγή: real.gr