Μετά την σημερινή σύνοδο κορυφής αναμένεται και η απόφαση της κυβέρνησης για το εάν η ευρωπαϊκή συμφωνία για το χρέος θα επικυρωθεί από 180 βουλευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμοι να ζητήσουν 180 ψήφους για την επικύρωση της αναμενόμενης σημερινής συμφωνίας,

ενώ ο εκπρόσωπος της ΝΔ επανέλαβε τη ρήση Σαμαρά ότι «το κόμμα δεν πρόκειται να πει ΝΑΙ στο λάθος». Υπέρ της διευρυμένης πλειοψηφίας τάχθηκαν ΛΑΟΣ, Δημοκρατική Συμμαχία και Δημοκρατική Αριστερά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται κατά μιας τέτοιας ψηφοφορίας.

«Πρέπει να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι έχουμε μυαλό πριν ο ίδιος ο λαός μας αναγκάσει να βάλουμε μυαλό», τόνισε στο ΣΚΑΪ η βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Σοφία Γιαννακά. Τάχθηκε υπέρ των 180 βουλευτών επισημαίνοντας ότι η μονοκομματική κυβέρνηση έχει φτάσει στα όριά της, ενώ η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί μεγάλες απώλειες.

Η βουλευτής ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε πρόσχημα την πολιτική νομιμοποίηση της ευρωπαϊκής συμφωνίας, υποστηρίζοντας ότι κρύβονται πολιτικά παιχνίδια και επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει σε κάτι που από την αρχή θεωρεί ότι είναι λάθος.

«Το μείζον είναι να δούμε εάν η οποιαδήποτε απομείωση του χρέους θα διαταράξει τις καταθέσεις», ανέφερε στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Μάκης Βορίδης και επεσήμανε ότι ο πρωθυπυοργός δεν έχει τη δυνατότητα πλέον να προσφέρει το ο,τιδήποτε στον ελληνικό λαό. “Θα πρωθυπουργός θα πρέπει να παραιτηθεί και μετά να ξεκινήσει η εικόνα για σύνθετα σχήματα”, κατέληξε.

Υπέρ της αυξημένης πλειοψηφίας για την επικύρωση της ευρωπαικής συνθήκης για το χρέος τάχθηκε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. Σημείωσε ότι χρειάζεται η ψήφος των 180 βουλευτών με δεδομένο ότι η συμφωνία θα προβλέπει περαιτέρω λιτότητα αλλά και παραχώρηση μέρους της εθνικής κυριαρχίας.

Πηγή: skai.gr