«Δεν είμαι εδώ για να επιβλέπω. Είμαι εδώ για να συντονίσω τη βοήθεια που η τρόικα μπορεί να προσφέρει», δήλωσε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force)

της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή.

Όπως είπε ο κ. Παπουτσής, στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του κ. Ράιχενμπαχ για τις δράσεις του υπουργείου και η κοινή συνεργασία ώστε οι δράσεις να προωθηθούν, να στηριχθούν και να ενισχυθούν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο κ. Παπουτσής αναφερόμενος στα όσα γράφονται, ακούγονται ή καταγγέλλονται πρόσθεσε: «Επειδή βλέπω ότι υπάρχει μια σύγχυση και μια διαρκή συζήτηση σχετικά με την «επιτροπεία» στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από τα Κράτη – Μέλη, ακούω διάφορα σενάρια, «οι Γερμανοί ξανάρχονται», θέλω να διευκρινίσω το εξής και να υπενθυμίσω σε όλους ότι ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, βασίζεται στις αρχές της αλληλεγγύης και της συνεργασίας. Ούτε της επιτροπείας, ούτε της επικυριαρχίας του ενός και του άλλου. Τότε δεν θα ήταν Ευρώπη. Εμείς όμως αγωνιστήκαμε και ο Ελληνικός λαός αγωνίζεται για την Ευρώπη».

Συναντήσεις με τον Γ.Παπακωνσταντίνου και τον Μ.Χρυσοχοϊδη

Το πρόγραμμα «Ήλιος» για την παραγωγή «πράσινης» ενέργειας στη χώρα μας και την εξαγωγή της στη Δυτ. Ευρώπη συζητήθηκε μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με τον Χορστ Ράιχενμπαχ.

Με τον επικεφαλής της Ομάδας Κρούσης συναντήθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Στο επίκεντρο βρέθηκε η χρηματοδότηση επενδυτικών δράσεων στη χώρα μας μέσω της δημιουργίας πιστωτικών γραμμών κατά τα πρότυπα της πιστωτικής γραμμής με το όνομα “Griechenland” που υλοποιεί η γερμανική επενδυτική τράπεζα – KfW (είναι υπό διερεύνηση παρόμοια πρωτοβουλία για τις δανέζικες και αυστριακές επιχειρήσεις).

Πηγή: real.gr