Η δημιουργία προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας για την εναλλακτική έκτιση των ποινών κρατουμένων εξετάζεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης και το δήμο Αθηναίων.

Ο εναλλακτικός αυτός τρόπος έκτισης ποινής βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που είχε σήμερα ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη στα γραφεία του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Πεταλωτής έκανε ειδική αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, τονίζοντας ιδιαίτερα τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο Δικαιοσύνης για την αναβάθμιση των φυλακών, αλλά και των προγραμμάτων επανένταξης των αποφυλακιζόμενων στην κοινωνία και την οικονομική ζωή.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν η στενότερη επαφή μεταξύ υπουργείου Δικαιοσύνης και δήμου Αθηναίων, με τη δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας, που θα έχει ως στόχο την άμεση και περαιτέρω διερεύνηση όλων των δυνατοτήτων κοινής δράσης, τόσο σε επίπεδο δημιουργίας προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας και εναλλακτικής έκτισης ποινών, όσο και σε επίπεδο υποδομών.

Πηγή: skai.gr