Οξεία φραστική επίθεση στον πρωθυπουργό της Βρετανίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί στην διάρκεια της συνόδου κορυφής.

«Αηδιάσαμε να σας ακούμε να μας επικρίνετε και να μας λέτε τι να κάνουμε. Έχετε πει ότι απεχθάνεστε το ευρώ, δεν θέλετε (η Βρετανία) να ενταχθεί σε αυτό,

και τώρα θέλετε να ανακατεύεστε στις συνόδους μας», φέρεται να είπε ο Σαρκοζί στον Κάμερον, σύμφωνα με τις εφημερίδες The Guardian και The Daily Telegraph, που επικαλούνται διπλωματικές πηγές.

Η εφημερίδα Τimes του Λονδίνου έκανε επίσης λόγο περί φραστικού επεισοδίου ανάμεσα στους δύο ηγέτες, χωρίς όμως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Από την πλευρά του ο Κάμερον επέμεινε ότι η «η κρίση στην ευρωζώνη πλήττει όλες τις οικονομίες» (των κρατών-μελών της ΕΕ), περιλαμβανομένης και της Βρετανίας, προσθέτοντας ότι είναι «προς το συμφέρον της Μεγάλης Βρετανίας οι χώρες της ευρωζώνης να επιλύσουν τα προβλήματά τους».

«Υπάρχει όμως ο κίνδυνος (… ) οι χώρες της ευρωζώνης να λάβουν αποφάσεις για τον χρηματοοικονομικό τομέα που αφορούν ολόκληρη την ενιαία αγορά» χωρίς να διαβουλευθούν με τις χώρες-μέλη της ΕΕ που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη, τόνισε.

Πηγή: skai.gr/kathimerini.gr