Το θέαμα… απουσίαζε, Άρης και ΠΑΟΚ πήραν από έναν βαθμό με το τελικό 1-1 και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης θα ξεχαστεί πανεύκολα από τους οπαδούς των δύο ομάδων!

Οι «κίτρινοι» πήραν προβάδισμα από το 3ο μόλις λεπτό με κεφαλιά του Λαζαρίδη από εκτέλεση κόρνερ του Ουμπίντες, ωστόσο,

ο «δικέφαλος» απάντησε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και το γκολ του Παπάζογλου. Μετριότατο ποιοτικά το παιχνίδι στο «Κλ. Βικελίδης».

Παρέμειναν χωρίς νίκη και μια πειστική εμφάνιση οι γηπεδούχοι, το ίδιο και οι φιλοξενούμενοι για ακόμη μία χρονιά στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Φωνές για πέναλτι σε μονομαχία Μαλεζά-Ιάκομπ. Αναστάτωση προκλήθηκε από υβριστικό πανό στην εξέδρα. Χλιαρές αποδοκιμασίες στο φινάλε.

Πώς ξεκίνησαν:

Εκπλήξεις (διαφορετικού μεγέθους) επεφύλασσαν οι συνθέσεις του Άρη και του ΠΑΟΚ. Από τη μία ο Σάκης Τσιώλης εμπιστεύτηκε τον «μπαρουτοκαπνισμένο» Λαζαρίδη (σε αντίθεση με τον Καστίγιο) και από την άλλη ο Μπόλονι είχε την έμπνευση να βάλει από την αρχή τον Παπάζογλου.

Στο 4-2-3-1 των «κίτρινων» τερματοφύλακας ήταν ο Βελλίδης, δεξιά στην άμυνα ο Παπαστεριανός, αριστερά ο Μίσελ, στο κέντρο της άμυνας οι Σανκαρέ, Λαζαρίδης, αμυντικά χαφ οι Πρίττας, Φατί, σε ρόλο επιτελικού ο Καπετάνος, στα άκρα οι Ούμπιντες, Ακόστα και στην επίθεση ο Ιάκομπ.

Με διάταξη 4-2-3-1 παρατάχθηκαν και οι «ασπρόμαυροι»: Κάτω από το δοκάρια βρέθηκε ο Χαλκιάς, στην άμυνα -από τα αριστερά προς τα δεξιά- οι Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Κοντρέρας και Έτο, στα χαφ οι Αρίας, Λαζάρ, σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους ο Βιεϊρίνια, στα πλάγια κινούνταν οι Ρομπέρ, Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Παπάζογλου.

Το ματς:

Περισσότερες απορίες παρά απαντήσεις στα ήδη πολλά ερωτήματα που αιωρούνταν πριν το πρώτο σφύριγμα στο ντέρμπι (στα χαρτιά τέτοιο ήταν γιατί στην πράξη…) δημιούργησε ο αγώνας του Άρη με τον ΠΑΟΚ.

Από φαντασία λίγα πράγματα, από θέαμα ακόμη λιγότερα, από συγκινήσεις είναι προφανής η απάντηση. Αν πάντως υπάρχει κάποιος κερδισμένος αυτός είναι ο «Δικέφαλος του Βορρά». Γιατί; Για τέσσερις βασικούς λόγους.

1) Διότι πήγε σε ένα από τα πιο απαιτητικά ματς της χρονιάς με σύνθεσης ανάγκης 2) Διότι βρέθηκε με το… καλησπέρα πίσω στο σκορ 3) Διότι βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ανακτήσει τις ισορροπίες και 4) Διότι στην τελική ποτέ δεν πέρναγε εύκολα στην έδρα του αιώνιου αντιπάλου και έφυγε από αυτή με έναν πόντο και δίχως απώλεια κάποιου ποδοσφαιριστή.

Από την άλλη ένας Άρης γεμάτος άγχος να καταθέσει αποδείξεις για την αγωνιστική του αξία. Με εξαίρεση το παθιασμένο του ξεκίνημα, με «σπρώξιμο» από την εξέδρα (εντυπωσιακή ατμόσφαιρα με μόνη «μουτζούρα» ένα υβριστικό πανό) και την ανούσια πίεσή του στα τελευταία λεπτά, πέτυχε μια… τρύπα στο νερό. Και χρειάζεται ψυχραιμία για να βγει από το… αδιέξοδο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Μίσελ, Λαζαρίδης, Σανκαρέ, Παπαστεριανός (73′ Τριανταφυλλάκος), Πρίττας, Φατί (64′ Νέτο), Ακόστα (50′ Καστίγιο), Ούμπιντες, Καπετάνος, Ιάκομπ.

Στον πάγκο: Γιακούποβιτς, Παπαζαχαρίας, Ντίκο, Καζναφέρης.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Έτο, Αρίας, Λαζάρ, Ρομπέρ (46′ Ίβιτς), Σαλπιγγίδης (68′ Γεωργιάδης), Βιεϊρίνια, Παπάζογλου (82′ Γιάννου).

Στον πάγκο: Γλύκος, Λεονάρντο, Τσιρίλο, Μπαλάφας.

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

Βοηθοί: Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Μαγιάννης (Άρτας)

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»