Ο αναγεννημένος Βαγγέλης Μάντζιος έκανε… πάρτι στην άμυνα της ΑΕΚ, πέτυχε δύο γκολ και οδήγησε τον ΟΦΗ σε μια μεγάλη νίκη με 3-1 που αφήνει την Ένωση τρεις βαθμούς από την κορυφή.

Μεγάλη εμφάνιση από τους Κρητικούς που ήταν εμφανώς καλύτεροι από τους «κιτρινόμαυρους» και κατάφεραν να πάρουν σχετικά εύκολα τους τρεις βαθμούς

με τον Βαγγέλη Μάντζιο να σκοράρει τα πρώτα του τέρματα (12′, 81′) με την ασπρόμαυρη φανέλα και τους Σουμπίνιο, Παπουλή… συνδιοργανωτές του πάρτι που στήθηκε στο «Γεντί Κουλέ».

Το άλλο γκολ του ΟΦΗ πέτυχε ο Σουμπίνιο στο 49′, ενώ για την ΑΕΚ είχε μειώσει προσωρινά ο Λυμπερόπουλος στο 60′

Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου φτάνει τους 8 βαθμούς και συγκατοικεί με τον Πανιώνιο στην 7η θέση, ενώ η ΑΕΚ μένει στους 10, τρεις βαθμούς μακριά από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Ατρόμητο, που συγκατοικούν στην πρώτη θέση.

Στα αρνητικά της αναμέτρησης, το γεγονός ότι για μία ακόμη αναμέτρηση υπήρξε πεντάλεπτη διακοπή για ένα πανό που αναρτήθηκε στις εξέδρες του Γεντί Κουλέ, αλλά και για ορισμένα συνθήματα που ακούστηκαν κατά των πολιτικών κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Το ματς

Με δεμένα μάτια και… κλειστά αυτιά κατέβηκε στο «Γεντί Κουλέ» η ΑΕΚ. Διότι μόνο με τον δεύτερο τρόπο μπορεί να δικαιολογηθεί ότι σε μια απ’ τις πιο καυτές έδρες του πρωταθλήματος μπήκε σαν «κοιμισμένη». Και μόνο με τον πρώτο τρόπο γίνεται να χάνουν τόσο εύκολα οι Καράμπελας-Μανωλάς τον Μάντζιο και ο Αραμπατζής την μπάλα κάτω απ’ τα πόδια του (στο δύσκολο, πάντως) σουτ που έκανε «αφεντικό» τον ΟΦΗ.

Ακόμα, λοιπόν κι αν τα μάτια του βοηθού επίσης ελέγχονται για τις ικανότητες τους (κανείς απ’ τους Μανωλά-Σιαλμά δεν ήταν οφσάιντ στο γκολ με το οποίο θα ισοφάριζε ο δεύτερος), εκείνα της ΑΕΚ είδαν δύο φορές μετέπειτα τον… Χάρο (βολέ Μπουλούτ, κοντινό πλασέ Μάντζιου). Κι αφού τα μάτια όλων είδαν ένα ακόμα πανό πολιτικής κατακραυγής, είδαν έπειτα και τον Κωστένογλου να κάνει το σταυρό του (για το πώς γίνεται ο Κάρολ να αποκρούει φάουλ σαν του Κάρλος και οι Σιαλμάς-Λυμπερόπουλος να χάνουν ευκαιρίες σαν αυτές πριν την ανάπαυλα).

Με την επιστροφή απ’ την ανάπαυλα, ο Κωστένογλου είχε (στο μυαλό του) το πλάνο της αντεπίθεσης (Γκερέιρο-Μπέλεκ αντί Κάρλος-Σιαλμά). Προς τέρψιν του Αναστόπουλου -ο Σουμπίνιο είχε τον τρόπο να το κάνει άμεσα να μοιάζει… μάταιο! Όπως μάταιη ίσως αποδεικνυόταν η προσπάθεια του Αραμπατζή ν’ αποκρούσει το φοβερό διαγώνιο σουτ του Βραζιλιάνου στο 49’. Δεν θα το μάθουμε -διότι δεν την έκανε ποτέ πραγματικά.

Έστω κι αν χρειάστηκε το ριπλέι, δε, για να καταλάβουμε αν ο Μπέλεκ ή ο Λυμπερόπουλος ήταν εκείνοι που έβαλαν ξανά στο παιχνίδι την ΑΕΚ (ότι ο Λεονάρντο έφτιαξε με υπέροχη ενέργεια το γκολ το καταλάβαμε… με την πρώτη), τελικά αποδείχθηκε ότι δεν είχε τόση σημασία. Διότι μπορεί ο Μπέλεκ να συνέχισε πεισματικά να αρνείται το γκολ (πλασέ στη θύρα 4 με άδεια την εστία), ωστόσο ο Μάντζιος δεν αρνήθηκε το «κέρασμα» του (υπέροχου) Σουμπίνιο, που του επέτρεψε -λίγο μετά- να τελειώσει οριστικά το γλέντι!

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Μπουλούτ, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Γαλανόπουλος, Κάλαϊτζιτς, Μπόντορ (73′ Ζόρντι Λόπεθ), Σουμπίνιο, Παπουλής, Σίσιτς (63′ Χόρχε Λόπεθ), Μάντζιος

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Κοντοές, Βάργκας, Καφές, Κάρλος (46′ Γκερέιρο), Λεονάρντο, Σιαλμάς (46′ Μπέλεκ), Λυμπερόπουλος

Πηγή: sday.gr