Την κατασκευή δικτύου οπτικών ινών σε μία χώρα της Ευρώπης εξετάζει η Google, σύμφωνα με δήλωση του αντιπροέδρου της David Drummond.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο Drummond κατά τη διάρκεια συνάντησης με στο υπουργείο Βιομηχανίας της Γαλλίας δήλωσε πως η εταιρεία εξετάζει πολύ σοβαρά

το θέμα χωρίς ωστόσο να γίνει πιο συγκεκριμένος. Σημειώνεται πως η Google έχει ήδη ανακοινώσει σχέδιο για την κατασκευή πειραματικού ευρυζωνικού δικτύου στο Κάνσας των ΗΠΑ.

Το ενδιαφέρον της Google έρχεται σε μία στιγμή που οι ευρωπαϊκές εταιρείες τηλεπικοινωνιών δέχονται πιέσεις να επιταχύνουν τις επενδύσεις τους σε δίκτυα υψηλών ταχυτήτων σε όλη την ήπειρο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί ευρυζωνικές συνδέσεις 30 megabits ανά δευτερόλεπτο να είναι διαθέσιμες για όλους του κατοίκους της Ε.Ε. έως το 2020.

Ωστόσο, οι εταιρείες είναι διστακτικές να αναλάβουν το κόστος και τον κίνδυνο ενός τέτοιου δικτύου χωρίς να είναι εγγυημένη η απόδοση της επένδυσης.

Η επίτροπος Neelie Kroes εκτιμά πως το κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 300 δισ. ευρώ ενώ σύμφωνα με την Κομισιόν η διαδικτυακή οικονομία αναμένεται να φτάσει στο 5,8% του ΑΕΠ της Ευρώπης έως το 2014.

 

Πηγή: capital.gr