Η «Ένωση» παρά το γεγονός ότι ήταν καλύτερη από την Λοκομοτίβ Μόσχας στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, δέχθηκε τρία αναπάντεχα τέρματα και μετά την ήττα με 3-1,

παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας (χωρίς βαθμό) του 12ου ομίλου του Europa League. Στους έξι έφτασαν οι Ρώσοι.

Τα λάθη της άμυνας «πλήρωσαν» οι «κιτρινόμαυροι», που δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την καλή βραδιά στην οποία βρέθηκε η ομάδα, σε συνέχεια της πολύ πειθαρχημένης εμφάνισης στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Μεγάλος πρωταγωνιστικής της αναμέτρησης ο Σίτσεφ (47’,71’ ), ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματα της ρώσικης ομάδας. Στο 88’ μείωσε για την ΑΕΚ ο Σιαλμάς (88’). Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από το Καϊσέδο στις καθυστερήσεις.

Το ματς

Ανέλπιστα καλή εμφανίστηκε η ΑΕΚ από τα πρώτα –κιόλας- λεπτά της αναμέτρησης, παρά τις απουσίες. Στο πρώτο μισάωρο ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης, σε συνέχεια της πολύ πειθαρχημένης και οργανωμένης εμφάνισης κόντρα στον Ολυμπιακό.

Η «Ένωση» ήλεγχε απόλυτα τον ρυθμό του πρώτου ημίωρου και θα μπορούσε να είχε ανταμειφθεί γι αυτό, στη μεγάλη ευκαιρία του Μπέλεκ στο 15’.

Έπειτα από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Μπερνς, ο Αφρικανός βγήκε «στην πλάτη» της άμυνας, αλλά το πλασέ που έκανε μόνος απέναντι απ’ τον εξερχόμενο Γκιγιέρμε αποκρούστηκε απ’ τον τερματοφύλακα των Ρώσων!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε πολύ ευοίωνα για τους παίκτες του Νίκου Κωστένογλου, καθώς μόλις στο 47ο λεπτό δέχθηκαν το τέρμα που τους έβαλε πίσω στο σκορ.

Ο νεοεισελθών Ομπίνα «ζάλισε» τον Καράμπελα, έκανε την σέντρα και ο Σίτσεφ με κεφαλιά από κοντινή απόσταση νίκησε τον Αραμπατζή και άνοιξε το σκορ. Η «Ένωση» παρά το αρχικό σοκ βελτιώθηκε και συνέχισε να ασκεί πίεση, με την είσοδο του Λεονάρντο να κάνει ακόμα πιο απειλητικούς τους «κιτρινόμαυρους».

Ωστόσο, τα λάθη της άμυνας των φιλοξενούμενων συνεχίστηκαν και η επίτευξη του 2-0 (Σίτσεφ 71’) άλλαξε άρδην την εικόνα. Η κατοχή του πρώτου μέρους μετατράπηκε σε λάθη στην οπισθοφυλακή και η επιστροφή στο ματς ήταν πιο δύσκολη από ποτέ.

Η ελπίδα δόθηκε από το γκολ του Σιαλμά στο 88’ (2-1). Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε από τέρμα του Καϊσέδο στις καθυστερήσεις.

Έτσι, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου ματς της τρίτης αγωνιστικής του 12ου ομίλου, η ΑΕΚ παρέμεινε στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό, ενώ η Λοκομοτίβ Μόσχας έφτασε τους έξι, όσους έχει και η Άντερλεχτ με ένα παιχνίδι λιγότερο. Τρεις έχει οι Στουρμ Γκρατς.

Oι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ (Ζοσέ Κουσέιρο): Γκιγιέρμε, Θαπατέρ, Μπούρλακ, Γκλουσάκοφ, Ίμπρισιτς (66′ Καϊσέδο), Σίτσεφ, Ιγκνατίεφ (77′ Λοσκόφ), Ντα Κόστα, Σίσκιν, Γιανμπάεφ, Μαϊκόν (46′ Ομπίνα)

Στον πάγκο: Αμελτσένκο, Ίλιτς, Ντούριτσα, Μιντσένκοφ

 

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς, Κοντοές, Γκέντσογλου, Λαγός (73′ Σιαλμάς), Βάργκας (59′ Καφές), Κάρλος, Μπερνς (66′ Λεονάρντο), Μπέλεκ

Στον πάγκο: Μοσχονάς, Χέλγκασον, Γκερέιρο, Κλωναρίδης

 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πολ Φαν Μπούκελ (Ολλανδία)

ΒΟΗΘΟΙ: Νίκι Σίμπερτ, Άντζελο Μπούνμαν (Ολλανδία)

 

ΓΗΠΕΔΟ: «Lokomotiv Stadium»

Πηγή: sday.gr