Ο Δημήτρης Λιντζέρης ζητά κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης

Μακραίνει ο κατάλογος των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ζητούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή συγκυβέρνηση. Μετά τον Μίμη Ανδρουλάκη και το Δημήτρη Κρεμαστινό και ο Δημήτρης Λιντζέρης

ζήτησε σήμερα Πέμπτη τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας χαρακτηρίζοντας μάλιστα αυτή την επιλογή ως «μονόδρομο».

Παράλληλα, έκανε λόγο για έλλειμμα διακυβέρνησης το οποίο, όπως ανέφερε «καμία μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει».

”Ο

Ο κ. Λιντζέρης δήλωσε ότι ψηφίζει το νομοσχέδιο τονίζοντας ότι πρόκειται για «ψήφο ανάγκης και αναμονής για λυτρωτικές πρωτοβουλίες και όχι για ψήφο εμπιστοσύνης και αποδοχής» και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να απευθυνθεί στον λαό και στις πολιτικές δυνάμεις και να δώσει τις πραγματικές διαστάσεις της οικονομίας. «Οι κομματικοί ανταγωνισμοί και οι προσωπικές φιλοδοξίες πρέπει να παραμεριστούν, είναι ώρα εθνικού χρέους» σημείωσε, και πρόσθεσε ότι «αυτό αφορά και τον κ. Αντώνη Σαμαρά, του οποίου η τυφλή άρνηση τον εκθέτει ανεπανόρθωτα».

Υπέρ μια κυβέρνησης συνεργασίας τάχθηκε την Τετάρτη και ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος σε γραπτή του δήλωση ανέφερε ότι « εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι οποιαδήποτε μονοκομματική κυβέρνηση με ή χωρίς εκλογές δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Επίσης, κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας πρότεινε εμμέσως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης ο οποίος μιλώντας επί του πολυνομοσχεδίου ζήτησε «μεταβολή στο πολιτικό σκηνικό με ευθύνη όλων».