Επεισόδια που ξέσπασαν στο κέντρο της Αθήνας προσπάθησαν να αμαυρώσουν το «δυναμικό παρών» χιλιάδων πολιτών που ανταποκρίθηκαν στις απεργιακές πορείες της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ κατά των νέων μέτρων λιτότητας.

Για περισσότερες από τέσσερις ώρες η πλατεία Συντάγματος και ο δρόμος μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη μετατράπηκαν σε πεδίό μάχης μεταξύ νεαρών και ανδρών των ΜΑΤ. Πετροπόλεμος, ρίψεις χημικών και μολότοφ συνέθεσαν τις εικόνες της έντασης που προκλήθηκε.

Στις φλόγες τυλίχθηκαν εκδοτήρια της ΕΘΕΛ, στάσεις λεωφορείων και κάδοι ανακύκλωσης, καθώς το φυλάκιο της φρουράς στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Σημαντικές φθορές υπέστησαν τράπεζες και καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. απάντησε στα όσα ακούστηκαν για ολιγωρία των αστυνομικών δυνάμεων να περιφρουρήσουν τη Βουλή και τους γύρω δρόμους.

Όπως διευκρίνισε στην ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ. η αστυνομία «επέδειξε τη μέγιστη δυνατή ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση στις συνεχείς και με σφοδρότητα προκλήσεις και επιθέσεις των κουκουλοφόρων που δρούσαν μπροστά στις χιλιάδες λαού που εκείνη τη στιγμή διαδήλωναν».

«Βασικός αντικειμενικός σκοπός της επιχειρησιακής της ανάπτυξης και τακτικής, σε αυτές τις πολύ κρίσιμες εθνικές στιγμές, ήταν ο περιορισμός -στο ελάχιστο δυνατό- της βλάβης ή της ζημιάς ζωτικών στοιχείων της Δημοκρατίας», υπογράμμισε στην ανακοίνωση του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

«Εν πάση περιπτώσει, θα πρέπει να υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής στην κρίση των επιδιωκόμενων αποτελεσμάτων. Κρίσεις που υπονοούν δήθεν προβοκατόρικες ενέργειες σε βάρος της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών δεν αφορούν τις Υπηρεσίες του Σώματος» κατέληξε η ίδια ανακοίνωση.

Πηγη: real.gr