Ισχυρό πλήγμα σε ένα από τα πιο δυνατά και βίαια καρτέλ ναρκωτών της χώρας κατάφερε η αστυνομία του Μεξικό . Μετά από πολυήμερες και αιματηρές επιχειρήσεις

του στρατού και της αστυνομίας του Μεξικό στην περιοχή της Νουόβο Λεόν, οι αρχές συνέλαβαν -σε μια συντονισμένη επιχείρηση – 11 μέλη του διαβόητου καρτέλ ναρκωτικών Ζέτας. .

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο «Ελ Τσαμπέλο» , ο «αρχηγός» των Ζέτας για την ευρύτερη περιοχή της Νουόβο Λεόν, όπου το καρτέλ ελέγχει ολόκληρες πόλεις. Στις συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τα μέλη του καρτέλ, σκοτώθηκαν τουλάχιστον εννιά «Ζέτας» .

Η αστυνομία κατάσχεσε όπλα, πυρομαχικά και μεγάλες ποσότητες μαριχουάνας που βρέθηκαν στα κρησφύγετα των λαθρεμπόρων ενώ κατηγορεί τους συλληφθέντες για τον φόνο 72 κατοίκων τον Αύγουστο του 2010 και άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Πριν ένα μήνα περίπου, οι αστυνομικοί στην πόλη Νουέβο Λαρέντο εντόπισαν τα ακρωτηριασμένα πτώματα μιας γυναίκα και ενός άνδρα να κρέμονται από μια γέφυρα. Το νεαρό ζευγάρι βασανίστηκε και εκτελέστηκε από μαφιόζους των καρτέλ ναρκωτικών επειδή είχαν το …θράσος να τους επικρίνουν στο ίντερνετ.

Επίσης, στην ίδια περιοχή βρέθηκε αποκεφαλισμένη η σορός της μεξικανής δημοσιογράφου Μαρία Μασίας, η οποία κατήγγειλε συνεχώς τους βαρώνους των ναρκωτικών μέσω της εφημερίδας στην οποία δούλευε, αλλά και στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

 

Πηγή: real.gr