Οι συζητήσεις και οι διεργασίες για το ελληνικό χρέος βρίσκονται στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου. Η Bild σε ρεπορτάζ με τίτλο «Ο Άκερμαν διαπραγματεύεται για τη χρεοκοπία των Ελλήνων»

υποστηρίζει ότι ο επικεφαλής της Deutsche Bank διαπραγματεύεται προσωπικά το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. «Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild ο Άκερμαν,

ως επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών (IIF) έχει κεντρικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους έως 50%. Τυπικώς οι τράπεζες πρόκειται να συμφωνήσουν εθελοντικά με την έκπτωση αυτή» σημειώνει η εφημερίδα.

Την ίδια πληροφορία αναπαράγει σε ρεπορτάζ της και η γερμανική έκδοση των Financial Times με τίτλο «οι τράπεζες είναι έτοιμες για μεγαλύτερη βοήθεια προς την Ελλάδα».

«Η επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων αποδεικνύει την αυξανόμενη πίεση της πολιτικής προς τις τράπεζες για να βελτιώσουν τους όρους της συμφωνίας του Ιουλίου. Τότε είχαν αποδεχθεί απώλειες της τάξεως του 21% κατά την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους. Έκτοτε η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Στο χρηματιστήριο τα ελληνικά ομόλογα σημειώνουν απώλειες έως και 60% επί της ονομαστικής τους αξίας. Την Κυριακή και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε φάνηκε να προσδοκεί μείωση του ελληνικού χρέους, μεγαλύτερη από εκείνη που προέβλεπε η συμφωνία του Ιουλίου» γράφει η εφημερίδα.

Πηγή: real.gr