Για την πορεία στον τομέα των ερευνών υδρογονανθράκων ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γ.Μανιάτης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα,

τονίζοντας ότι υπάρχει ήδη μεγάλη ανταπόκριση και από τη διεθνή βιομηχανία για συμμετοχή στις έρευνες. «Προχωρούμε με πολύ γρήγορους ρυθμούς … Είμαστε σε ένα καλό δρόμο.

Έχουμε ήδη προκηρύξει τις σεισμικές έρευνες για το Ιόνιο και νότια της Κρήτης και σκοπεύουμε στις αρχές της νέας χρονιάς να βγούμε σε παραχώρηση περιοχών στον Πατραϊκό κόλπο, τα Ιόνια και το Κατάκολο», δήλωσε ο κ. Μανιάτης κατά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια.

« Έχουμε», πρόσθεσε, «μια εκτίμηση για περίπου 250 με 300 εκατομμύρια βαρέλια σε αυτές τις τρεις περιοχές και έτσι αν προχωρήσουμε, βάσει και του επιχειρησιακού σχεδίου που έχουμε, έχουμε μια εκτίμηση για τα επόμενα 20 χρόνια για 1 έως 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο δημόσια έσοδα», μια καλή τονωτική ένεση για τα δημόσια έσοδα, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

«Έχουμε καλή ανταπόκριση και από τη διεθνή βιομηχανία – αυτοί ξέρουν ότι έχουμε αποθέματα – προχωρούμε με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα και νομίζω ότι είμαστε σε έναν αρκετά καλό δρόμο», υποστήριξε στη συνομιλία του με τον Πρόεδρο, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ προτού υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Πηγή: energypress.gr