Σε αγώνα δρόμου βρίσκονται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις καθώς έως την Κυριακή στην Σύνοδο Κορυφής θα πρέπει να έχουν συμφωνήσει σε ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης

με έμφαση στη μείωση του ελληνικού κρατικού χρέους, τη στήριξη των τραπεζών και την διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (EFSF).

Σήμερα Δευτέρα ξεκινούν στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τους εκπρόσωπους των τραπεζών με αντικείμενο το εύρος του κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Την ίδια ώρα, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη της στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, δηλώνει πως τα κεφάλαια του ταμείου προς το παρόν είναι επαρκή.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ πρόσθεσε πως τα κράτη θα πρέπει να εμπλέκονται στην ενίσχυση των κεφαλαίων των τραπεζών μόνο ως έσχατη λύση.

Την Παρασκευή, πηγή από αναδυόμενη αγορά του G20 είχε πει στο Reuters ότι το ΔΝΤ πιθανόν να χρειαστεί περίπου 350 δισ. δολάρια προκειμένου να είναι σε θέση να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των οικονομικών κρίσεων.

Πηγή: skai.gr