Στα «λευκά» ντύθηκε η Πάρνηθα νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά καθώς από το 1859 έχουν να αναφερθούν χιόνια την συγκεκριμένη εποχή.Εξάλλου, τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους

σε ορεινές περιοχές της χώρας ενώ αρνητικές θερμοκρασίες σημειώθηκαν μεταξύ άλλων στην Φλώρινα όπου νωρίς το πρωί ο υδράργυρος σημάδευε τους -0.6 βαθμούς και στο Φαλακρό τους -9.8.

Ωστόσο, η κακοκαιρία θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά από σήμερα με βελτίωση του καιρού από την Τρίτη. Την Τετάρτη ανεβαίνει η θερμοκρασία ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένονται βροχές.

Για σήμερα Δευτέρα προβλέπονται τοπικές βροχές στην ανατολική και νότια χώρα, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν στα βορειοανατολικά και την Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κατά τόπους θα είναι έντονα αλλά από τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει η θερμοκρασία.

Στην Αττική προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής τις πρωινές ώρες, ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη και μόνο πρόσκαιρα στα ανατολικά του νομού θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.