Έκκληση για εθνική ενότητα και κοινωνική συνοχή απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος,

και αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες απεργίες και καταλήψεις επεσήμανε: «Κάποιοι παίζουν με τη φωτιά και το μέλλον του λαού. Άλλο το αγωνίζομαι και άλλο το εκβιάζω».

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις για την οικονομία ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η έξοδος της χώρας από το ευρώ θα οδηγήσει σε εξαθλίωση και πρόσθεσε: «Το θέμα δεν είναι Γερμανοί ή Φινλανδοί.

Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς εδώ μέσα. Το παιχνίδι παίζεται εδώ μέσα. Όμως κάποιοι παίζουν με τη φωτιά…Νομίζουν μπορούμε να φερόμαστε όπως 2008 ή 2009. Παίζουν με το μέλλον του λαού…θυσιάζουν την κοινή λογική στο βωμό φτηνών κομματικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων».

Αναφερόμενος στις καταλήψεις και τις απεργίες ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για εικόνα ανομίας και πρόσθεσε: «Η κρατική μηχανή πρέπει να δουλέψει. Δεν μπορεί να γίνεται κατάληψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αυτά είναι αμφισβήτηση της καρδιάς της δημοκρατίας».

Πηγή: skai.gr