Αιφνιδιαστική- και εκτός επίσημου προγράμματος- συνάντηση με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ είχε σήμερα το μεσημέρι στην Ουάσινγκτον ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος που αυτές τις μέρες βρίσκεται στις ΗΠΑ για προγραμματισμένες επισκέψεις στα γραφεία κυβερνητικών αξιωματούχων, ζήτησε να έχει αυτήν την συνάντηση με την κ. Λαγκάρντ,

η οποία και τον δέχθηκε χωρίς καμία καθυστερήση στην έδρα του ΔΝΤ.

Στη διάρκεια της συζήτησης που είχαν- και η οποία κράτησε για περισσότερο από 45 λεπτά- ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε για ακόμα μία φορά την πάγια θέση της ΝΔ ότι “το μείγμα οικονομικής που ακολουθείται στην Ελλάδα έχει αποτύχει” ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αντιτίθεται “στην ανάγκη δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας”.

Ο κ. Αβραμόπουλος διαμήνυσε στην Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ ότι η ΝΔ “ασκεί εποικοδομητική αντιπολίτευση τα τελευταία δύο χρόνια με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις” κάνοντας παράλληλα και μία εκτενή περιγραφή των επιπτώσεων που είχαν συγκεκριμένες επιλογές, όπως η κατακόρυφη αύξηση των φορολογικών συντελεστών, στην ελληνική οικονομία.

Από την άλλη πλευρά πάντως, οι πληροφορίες που έρχονται από ανώτατη πηγή του ΔΝΤ φέρουν την κ. Λαγκάρντ να επέμεινε στην ανάγκη διαμόρφωσης μίας “ευρύτερης πολιτικής συμφωνίας” στη χώρα πάνω σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίο να προωθηθούν το επόμενο διάστημα. Θεωρείται βέβαιο ότι στη συζήτησής τους τέθηκε επί τάπητος το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που προωθείται από τους Ευρωπαίους, με την κ. Λαγκάρντ να επαναλαμβάνει ότι πρέπει να βρεθεί βιώσιμη λύση για το ελληνικό χρέος, που θα συνοδεύεται από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ζητώντας τη συμβολή της ΝΔ στη προώθησή τους.

Η συνάντηση του κ. Αβραμόπουλου με την κ. Λαγκάρντ προοιωνίζεται- σύμφωνα με τις εκτιμήσεις- μία πιο ενισχυμένη προσπάθεια από μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χτίσει καλύτερες γέφυρες επικοινωνίας με την πλευρά του ΔΝΤ ώστε να διαλύσει την εντύπωση που έχει δημιουργηθεί σε κύκλους του Ταμείου ότι “η ΝΔ δεν κάνει όσα θα έπρεπε για να στηρίξει πολιτικά επιλογές που είναι αναγκαίες στην Ελλάδα” όπως πρόσφατα έλεγε στέλεχος του.

Η επίσκεψη του κ. Αβραμόπουλου στην έδρα του ΔΝΤ έρχεται μία βδομάδα πριν τη φημολογούμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου και το ραντεβού που λέγεται ότι ζήτησε να έχει με την κ. Λαγκάρντ, το οποίο όμως δεν έχει κλείσει ακόμα.

Πηγή: skai.gr