Συγκλονιστικές είναι οι καταθέσεις των γυναικών που έπεσαν θύματα των λεγόμενων «ληστών με τα καλάσνικοφ».

Οι γυναίκες που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τους νεαρούς κατηγορούμενους φαίνεται να περιγράφουν στους αστυνομικούς τους δράστες ως ανθρώπους ψύχραιμους και κυνικούς

που έπιναν χυμούς και κάπνιζαν τσιγάρα πριν μαζέψουν τη λεία τους και φύγουν. Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση στους αστυνομικούς της 47χρονης γυναίκας από την Ηλιούπολη που ξύπνησε από τους θορύβους που έκαναν οι ληστές μέσα στο σπίτι:

«…σκεπάστηκα με τα σεντόνια για να μην καταλάβουν πώς είμαι ξύπνια και έκανα πως κοιμόμουν. Μπήκαν στο δωμάτιό μου και άνοιξαν τις ντουλάπες. Πάνω από το κρεβάτι είχα μια ντουλάπα και ο ένας με πάτησε προκειμένου να την ανοίξει. Τότε έβγαλα μια δυνατή κραυγή και κατάλαβαν πως είμαι ξύπνια. Με απείλησαν με μαχαίρι, με ρωτούσαν πού είναι το αμάξι. Απαντούσα πως δεν έχουμε αυτοκίνητο. Αυτός με το μαχαίρι έδειξε προς το δωμάτιο του γιου μου και με ρώτησε τι είναι εκεί. Όταν του είπα, αυτός απειλητικά μου είπε ”ή τα λεφτά ή το γιο σου”. Τους υπέδειξα ένα φάκελο με λεφτά στο σακάκι του άνδρα μου. Αφού τα πήρε είπε ”αφού κάναμε καλό μπάζο να το γλεντήσουμε”. Ήρθε προς το κρεβάτι, με έπιασε από τους ώμους και με έσπρωξε στο προσκέφαλο του κρεβατιού με αποτέλεσμα να χάσω τις αισθήσεις μου. Όταν συνήλθα είδα ότι ήταν περίπου πέντε τα ξημερώματα, βρισκόμουν γυμνή πάνω στο κρεβάτι μου…».

Οι νεαροί απολογούνται την Παρασκευή για σωρεία κακουργημάτων, όπως προκύπτει από τη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση. Οι νεαροί -εκτός από δύο- ομολόγησαν στους αστυνομικούς τη δράση τους και μάλιστα ένας από αυτούς φέρεται να είπε: «Παραδέχομαι τη συμμετοχή μου σε κάποιες ληστείες. Μου έδιναν 200-300 ευρώ για τη συμμετοχή μου. Όμως για μια ληστεία στου Παπάγου πήρα μόλις 5 ευρώ γιατί η λεία δεν ήταν μεγάλη».

Η 16χρονη κατηγορουμένη στην υπόθεση παραδέχεται πως γνώριζε ότι ο φίλος της και οι άλλοι έκαναν ληστείες και αναφέρει πως τα οπλοβολυβόλα τα προμηθεύονταν από κάποιον στη Λούτσα.

Ένας άλλος, 20χρονος, περιγράφει με ψυχραιμία όσα έγιναν στο σπίτι στη Γλυφάδα με τη γυναίκα και τους συνεργούς του και αναφέρει πως από εκεί πήραν το Μερσεντές.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι βαρύτατες σε αυτές περιλαμβάνονται δέκα κακουργήματα και πλημμελήματα μεταξύ αυτών ληστεία, εγκληματική οργάνωση, ομαδικό και κατ’ εξακολούθηση βιασμό, διακεκριμένη οπλοκατοχή, οπλοφορία και κατοχή ναρκωτικών.

Ήδη έχουν εξιχνιασθεί είκοσι τρεις ένοπλες ληστείες, με τη χρήση Καλάσνικοφ, πιστολιών και μαχαιριών, που αφορούν έξι ληστείες στη Γλυφάδα, πέντε ληστείες στον Αλιμο, τρεις ληστείες στην Ηλιούπολη, μία ληστεία στον Άγιο Δημήτριο, μια ληστεία στη Βούλα, μία ληστεία στην Αργυρούπολη, μία ληστεία στο Κορωπί, τρεις ληστείες στο Παλαιό Φάληρο, μία ληστεία στου Παπάγου, μία ληστεία στην Αγία Παρασκευή.

Πηγή: skai.gr