Παραμένει το αδιέξοδο με τα σκουπίδια στους δρόμους, με τους εργαζόμενους στην ΠΟΕ – ΟΤΑ να επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους, την κυβέρνηση να προειδοποιεί με κυρώσεις

και το ΚΕΕΛΠΝΟ να κάνει λόγο για υγειονομική βόμβα. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, προειδοποίησε ότι θα προχωρήσει στην έκδοση υγειονομικής διάταξης

, κάτι που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα υποχρεωθούν να αρχίσουν την αποκομιδή των απορριμμάτων μπροστά στον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Χθες ο υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις και σήμερα το μεσημέρι αναμένεται τοποθέτηση του κ. Καστανίδη.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, ανέφερε ότι ο υπουργός αναγνώρισε τα αιτήματά τους αλλά επεσήμανε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα και τους διαβεβαίωσε ότι θα παρέμβει στο υπουργείο Οικονομικών ώστε να «παγώσουν» τα δάνειά τους.

Ο κ. Μπαλασόπουλος προσέδωσε πολιτικά χαρακτηριστικά στην κινητοποίηση, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει άλλη μέθοδος ώστε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα»

Σε ερώτηση τι θα κάνουν σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει πολιτική επιστράτευση ο κ. Μπαλασόπουλος απάντησε: «Περιμένετε πρώτα να πάρουμε στα χέρια το χαρτί της επιστράτευσης και μετά θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε».

Πηγή: skai.gr