Σε ποσό που δε θα υπερβαίνει τις 5 χιλιάδες ευρώ θα οριστεί το παράβολο για την απόκτηση άδειας παροχής υπηρεσιών ταξί και φορτηγών βυτιοφόρων δημόσιας χρήσεως.

Το σχέδιο νόμου που αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή θα προβλέπει ότι εκτός από εταιρείες θα μπορούν να αποκτούν άδειες και φυσικά πρόσωπα.

Τα φυσικά πρόσωπα δε θα μπορούν να αποκτούν περισσότερες από μία άδεια ενώ για όσες εταιρείες υποβάλουν αίτηση για να αποκτήσουν περισσότερες από 10 άδειες θα απαιτείται σύμφωνη γνώμη της επιτροπής ανταγωνισμού.

Εφόσον συμφωνήσει και η τρόικα για το πρώτο εξάμηνο εφαρμογής του νόμου θα μπει όριο για την έκδοση νέων αδειών για τα κίτρινα ταξί που θα κυμαίνεται στο 30% σε όλη τη χώρα με προτεραιότητα στους μακροχρόνια ανέργους.

Το νομοσχέδιο επίσης θα περιλαμβάνει διατάξεις που θα μειώνουν τη μεταβατική περίοδο οι οποίες θα προβλέπουν την πλήρη απελευθέρωση του κλάδου των φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ από την 1η Ιανουαρίου του 2012 και όχι από τον Ιούλιο του 2013. Για κίτρινη αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο ο Γ Ραγκούσης.

Πηγή: skai.gr