Η διαμόρφωση πολιτικού σχεδιασμού έως την Σύνοδο Κορυφής και η δρομολόγηση πολιτικών εξελίξεων, αποτελεί το βασικό αντικείμενο των κατ’ ιδίαν συναντήσεων που ξεκινά ο πρωθυπουργός με κορυφαίους υπουργούς.

Σήμερα, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, συναντάται κατ΄ ιδίαν με την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη,

τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση.

Επίσημη αιτιολογία των συναντήσεων είναι η ιεράρχηση και η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου. Κατ΄ ουσίαν, όμως, ο πρωθυπουργός συναντά τα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής κατ΄ ιδίαν, ώστε να μην υπάρξουν διαρροές για τις προτάσεις που θα κάνουν όσον αφορά τον πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης και την δρομολόγηση πολιτικών εξελίξεων. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες στο κεντρικό δελτίο του ΑLTER, ο κ. Χάρης Καστανίδης επανέφερε με απολύτως καθαρό τρόπο την πρότασή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, παρότι προσφάτως την είχε απορρίψει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ είναι γνωστό ότι ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης τάσσεται υπέρ της συγκυβέρνησης και αν αυτό δεν είναι δυνατό πριν τις εκλογές, τότε μετά από εκλογές.

Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, που το τελευταίο διάστημα υιοθετεί τη θέση για συγκυβέρνηση -θέση που απέρριπτε στο παρελθόν- ενώ με δηλώσεις της το Σαββατοκύριακο ζήτησε από τον πρωθυπουργό να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες, ώστε η Ελλάδα να εμφανιστεί με ενιαία φωνή στις Βρυξέλλες, θέση που ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου. Την ίδια στιγμή, ο Μίμης Ανδρουλάκης έθεσε εκ νέου θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης και συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου, θέση που εκφράζει και άλλους βουλευτές, οι οποίοι ετοιμάζουν συνολική παρέμβαση μετά την οριστικοποίηση της λύσης από την ΕΕ για το ελληνικό χρέος.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να παγώσει όλες τις εξελίξεις έως την εξεύρεση λύσης, με τον εκπρόσωπό του Ηλία Μόσιαλο να αποκλείει με κατηγορηματικό τρόπο ακόμα και τη Σύνοδο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συνολικότερα, πάντως ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκεται πλήρως στον αέρα, αφού αγνοούνται τα βασικά σημεία του γαλλογερμανικού σχεδίου για το ελληνικό χρέος, γεγονός που αποσταθεροποιεί ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ στον χτεσινό πρωινό καφέ έγινε συζήτηση για αντιμετώπιση των καταλήψεων των υπουργείων, αλλά και της χωματερής των Άνω Λιοσίων από εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση (που σημειωτέον δεν απεργούν και πληρώνονται κανονικά, απλώς φράζουν με απορριμματοφόρα την είσοδο της χωματερής), ωστόσο, επί των θεμάτων αυτών δεν ενδιαφέρονται ούτε οι αρμόδιοι υπουργοί. Αποτέλεσμα είναι η χώρα να εμφανίζεται ακυβέρνητη, την ίδια στιγμή που τα μέτρα θίγουν όλους τους Έλληνες και τους στρέφουν εναντίον της κυβέρνησης ή τους καθιστούν δυσαρεστημένους με αυτή.

Πηγή: real.gr