Βαλίτσες, εισιτήρια στην τσέπη και φύγαμε! Αυτή η πρόκριση δεν μπορεί να χαθεί! H Εθνική νίκησε την Κροατία με 2-0 και βρίσκεται 90 λεπτά μακριά από ένα ακόμη ραντεβού με το Euro!

Ακόμα και με ισοπαλία, κόντρα στην Γεωργία του Τιμούρ Κετσπάγια την τελευταία αγωνιστική, θα πανηγυρίσει την πρόκριση το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας.

Σαμαράς (71’) και Γκέκας (79’) οι σκόρερ της μεγάλης βραδιάς.Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά την έναρξη του ματς, όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στους οπαδούς της Κροατίας.

 Tο ματς:

«Βόμβα» σαν τη μολότοφ που έφυγε απ’ τα χέρια ενός εκ των 100 μυαλοφυγόδικων (και ευτυχώς δεν άφησε στον τόπο κάποιο Κροάτη ομόλογό του) αποδείχθηκε για το ματς η οκτάλεπτη διακοπή του. Κι αυτό διότι η ένταση της εξέδρας μεταφέρθηκε μεν στις μονομαχίες, αλλά άφησε ανέγγιχτο το ρυθμό επιταφίου -για τον οποίο κυρίως η Εθνική μας ευθυνόταν.

Μπορεί, λοιπόν, οι Κροάτες να μην είχαν διάθεση (και βαθμολογικό λόγο) να επιτεθούν, αλλά και οι παίκτες του Σάντος -που είχαν- στερούνταν απελπιστικά τρόπων για ένα έστω «αχ» στις εξέδρες. Δυστυχώς, δε, το… «ωχ» που κρατήθηκαν εκείνες να ΜΗΝ κάνουν (βλέποντας την πάσα να μην είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Σαμαρά και το πρώτο ελληνικό σουτ στο 41’), τελικά δεν το γλίτωσαν, βλέποντας τον Τοροσίδη να φεύγει τραυματίας.

Ήταν οι φωνές του Σάντος; Ήταν τα σαρδόνια χαμόγελα επιβεβαίωσης που προσέφεραν στους Κροάτες -πώς θα έφευγαν «αδιάβροχοι» από το Καραϊσκάκη; Ό,τι κι αν ήταν, έφερε μια Εθνική φανερά πιο ζωηρή από την ανάπαυλα. Όχι αρκετά για να «σφυροκοπήσει» (και να χάσει ευκαιρίες καλύτερες απ’ την κοντινή κεφαλιά του Γκέκα). Αλλά αρκετά για να δώσει την αίσθηση πώς… κάτι θα γινόταν και θα δικαιωνόταν το πάθος της.

Ε, τελικά… έγινε! Έστω κι αν χρειάστηκε μια αναμπουμπούλα (ή επιμονή στη φάση). Ένα τελείωμα του Σαμαρά με το καλάμι (ή βολέ που πήγε στα δίχτυα). Μια έμπρακτη συγγνώμη του Γκέκα (ή απλά μια κεφαλιά απ’ αυτές που τόσο αναίτια στέρησε απ’ την Εθνική). Όποια εκδοχή κι να προτιμάει κανείς, το αποτέλεσμα ήταν ίδιο. Η ουρά στα σκέλια των Κροατών και το «μισό» εισιτήριο για το Euro στην… κωλότσεπη του Φερνάντο Σάντος!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Τζόρβας, Ζαραδούκας, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης (44′ λ.τ. Βύντρα), Κατσουράνης, Τζιόλης (62′ Φωτάκης), Καραγκούνης (88′ Μάκος), Σαμαράς, Γκέκας, Σαλπιγγίδης

Στον πάγκο: Χιώτης, Κονέ, Χαριστέας, Αθανασιάδης

ΚΡΟΑΤΙΑ (Σλάβεν Μπίλιτς): Πλετίκοσα, Στρίνιτς, Σίμουνιτς, Λόβρεν, Τσόρλουκα (74′ λ.τ. Βίντα), Βουκόγιεβιτς, Μόντριτς, Μάντζουκιτς, Κράνιτσαρ, Γέλαβιτς (61′ Κάλινιτς), Εντουάρντο (52′ Πέρισιτς)

 

Στον πάγκο: Σούμπασιτς, Ράκιτιτς, Σίλντεφελντ, Ντουίμοβιτς

 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

ΒΟΗΘΟΙ: Τζέικ Κόλινς, Πίτερ Κίρκαπ (Αγγλία)

ΓΗΠΕΔΟ: «Καραϊσκάκη»