Πλήρη στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση παρείχε ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να λάβει υπόψη της τις αντιδράσεις οι οποίες την φέρνουν δημοσκοπικά να έχει χάσει τη δημοφιλία της.

Πρέπει οι αποφάσεις που έχει λάβει η κυβέρνηση και οι οποίες είναι σωστές να υλοποιηθούν αποτελεσματικά χωρίς να υπολογίζει και να φοβάται οποιοδήποτε πολιτικό κόστος.

Αυτό και μόνο είναι ίδιον ποιότητας της κυβέρνησης, επισήμανε ο κ. Ρέσλερ.

Αναφερόμενος στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου ευχήθηκε να καταλήξουμε στην εφαρμογή της σημειώνοντας ότι έχουμε δρόμο να διανύσουμε, καθώς οι κυβερνήσεις ακόμα φέρνουν το θέμα στα κοινοβούλια τους. Τέλος υπογράμμισε ότι όλοι θέλουν σαφή εφαρμογή των όσων έχει υπογράψει η Ελλάδα.

Ο δυο υπουργοί υπέγραψαν το μνημόνιο επιχειρηματικής συνεργασίας των δυο χωρών.

Στο μέλλον θα συναφθεί συμφωνία ώστε μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας να πραγματοποιήσουν επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ στη μεταφορά φυσικού αεριού.

Σήμερα υπογράφηκε συμφωνία μεταξύ δυο εταιριών ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την συσκευασία και τυποποίηση ελληνικού ελαιόλαδου, επένδυση από την οποία θα δημιουργηθούν 50 θέσεις εργασίας.

Ο κ. Ρέσλερ επισήμανε ότι ήδη η Γερμανική τράπεζα επενδύσεων παρέχει χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους σε γερμανικές επιχειρήσεις προκειμένου να έρθουν στη χώρα μας, ενώ θα δώσει και την αντίστοιχη τεχνογνωσία για τη δημιουργία αντίστοιχης τράπεζας επενδύσεων στη χώρα μας.

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι θα είναι φαύλος κύκλος ο εγκλωβισμός της χώρας μας μόνο στη διαχείριση του χρέους, εάν δεν προχωρήσουμε σε ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές που θα φέρουν επενδύσεις.

Πηγή: skai.gr