Μήνυμα στήριξης στην ελληνική οικονομία από τον γερμανό αντικαγκελάριο

Την ανάγκη της γρήγορης προώθησης των μεταρρυθμίσεων για τη νομική ασφάλεια των επενδυτών που διακρίνουν επιχειρηματικές ευκαιρίες, ακόμη και σήμερα, στη χώρα μας ζήτησε ο αντικαγκελάριος

της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ από το βήμα του συνεδρίου που συνδιοργανώνουν ο Ελληνικόςκαι ο Γερμανικός Σύνδεσμος Βιομηχάνων και Επιχειρήσεων και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο.

Ο κ. Ρέσλερ έστειλε μήνυμα στήριξης στην ελληνική οικονομία και παραμονής της στην ευρωζώνη και σημείωσε με έμφαση ότι αναγνωρίζει τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει η ελληνική κοινωνία έως σήμερα.

Σημείωσε ότι στόχος είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αντιμετωπίζοντας το χρέος και αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία. Ιδιαίτερα για το θέμα του χρέους ανέφερε ότι η τρόικα έχει αναλάβει να ελέγξει την έκτασή του και εφόσον αποφασίσει (η τρόικα) ότι το χρέος είναι ελέγξιμο τότε «μπορούμε όλοι μαζί να αναλάβουμε την ευθύνη να βοηθήσουμε με στόχο την πορεία προς την ανάπτυξη και την πορεία προς την ανταγωνιστικότητα».

Ο γερμανός υπουργός Οικονομίας απέδωσε εύσημα στην προσπάθεια που καταβάλλει ο ελληνικός λαός σημειώνοντας ότι στη Γερμανία, στις αρχές της δεκαετίας του 1980 για μια και μόνο μεταρρύθμιση που έγινε στο ασφαλιστικό σύστημα, το εύρος των διαδηλώσεων και των αντιδράσεων έριξε την κυβέρνηση, ενώ όπως είπε «στην Ελλάδα επιχειρούνται αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ταυτόχρονα σε 4- 5 τομείς». Ως παραδείγματα σημείωσε τα όσα έχουν γίνει στην υγεία την οικονομία και το εργασιακό καθεστώς.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι η χώρα είναι αποφασισμένη να αλλάξει ρότα, να δημιουργηθεί μια νέα οικονομία με υψηλή προστιθέμενη αξία που μπορεί να φέρει ο τουρισμός, η ενέργεια, η ναυτιλία.

«Η θέση, η ιστορία και το μέλλον της χώρας μου είναι στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο» είπε. Κατέληξε δε, ότι οι Γερμανοί επενδυτές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς βλέπουν ευκαιρίες και στη σημερινή Ελλάδα.

Πηγή: skai.gr