Αντιμέτωπος με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε για ακόμη μια φορά ο Ευ. Βενιζέλος. Η ατμόσφαιρα ήταν από την αρχή φορτισμένη γεγονός που ανάγκασε

τον υπουργό οικονομικών να πει: «Αν εσείς είστε έτσι πως πρέπει να είμαι εγώ;» Παρά το γεγονός ότι Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην

απόφαση της 21ης Ιουλίου ωστόσο παραδέχθηκε πως γίνονται συζητήσεις για το «κούρεμα» τους ελληνικού χρέους.

«Πρόκειται για μια δύσκολη συγκυρία βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού. Η καταστροφή από τον θρίαμβο απέχει μια κλωστή και πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί. Θα ζήσουμε έναν κολασμένο μήνα» σημείωσε ο Υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε «Υπάρχουν διεργασίες για τη «διεύρυνση του εγχειρήματος αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους όμως η κυβέρνηση εμμένει θεσμικά στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου»

Αμέσως μετά άρχισαν τα πυρά προς τον Ευάγγελο Βενιζέλος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Β. Παπανδρέου: «Δεν μας συμπαραστέκεται ένα ευρύ κυβερνητικό μέτωπο θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Να πάρουμε τους καλύτερους».

Μ. Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κρίση»

Ευ. Βενιζέλος: «Αν με αυτά που λέτε εννοείτε εκλογές, αυτή θα είναι μια καταστροφική επιλογή για τη χώρα αυτή τη στιγμή. Ξέρετε η κυβέρνηση αυτή δεν ξεκίνησε τον Ιούνιο. Αυτά τα ερωτήματα που θέτετε αφορούν τον Πρωθυπουργό. Όταν όμως πάτε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ή στις συναντήσεις μαζί του μαθαίνω ότι δεν λέτε τίποτα από όσα λέτε στον ΚΤΕ» απάντησε φανερά ενοχλημένος ο υπουργός οικονομικών καθώς τα ερωτήματα των βουλευτών έπεφταν βροχή

Δ. Κουσελάς: «Εγώ παρέδωσα μια λίστα με 3.000 ονόματα φοροφυγάδων. Τι έχει γίνει;»

Ευ. Βενιζέλος: «Μη μου λες εμένα τι έκανα τρεις μήνες που είμαι στο υπουργείο. Δεν έχω μιλήσει για το παρελθόν γιατί αυτή τη στιγμή με απασχολεί το μέλλον της χώρας. Αν θέλετε όμως να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση, πολύ ευχαρίστως να το κάνουμε»

Ι. Διαμαντίδης: «Έχουμε πληροφορίες για ένα δάνειο της Εθνικής με την Goldman Sachs; Ισχύει; Τι ακριβώς έχει γίνει;»

Ευ. Βενιζέλος: «Τώρα έχετε όλες τις απορίες, πριν τα δεν ξέρατε αυτά»

Ι. Διαμαντίδης: «Επειδή συμμετείχαμε στην κυβέρνηση δεν δικαιούμαστε να έχουμε άποψη;»

Τ. Αντωνίου:«Και εμείς είχαμε άποψη το προηγούμενο διάστημα αλλά μας λέγατε αποστάτες»

Μ. Αποστολάκη: «Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η αντιπολίτευση, αν η κυβέρνηση δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στους πολίτες αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει. Όταν τα προβλήματα της χώρας είναι τόσο οξυμένα δεν πρέπει να παίζουμε με τους θεσμούς και με τα δημοψηφίσματα», σημείωσε.

Κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος, τάχθηκαν και άλλοι βουλευτές, όπως οι κ. Κ. Γείτονας, Οδ. Κωνσταντινόπουλος και οι κυρίες Βάσω Παπανδρέου, Αθ. Μερεντίτη και Τόνια Αντωνίου, οι οποίοι άσκησαν κριτική και για την εικόνα που έδωσαν οι διαφορετικές παρεμβάσεις των κ.κ. Χ. Καστανίδη και Ηλ. Μόσιαλου για το θέμα αυτό.

Πηγή: real.gr