Στη διάδοση των οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων στοχεύει η Google με τη νέα πρωτοβουλία χρηματοδότησης που ανέλαβε, κάνοντας ακόμη πιο έντονη την παρουσία της στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ειδικότερα, η Google ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι προχώρησε στη σύσταση ειδικού «ταμείου» με κεφάλαιο 75 εκατ. δολάρια, τα οποία θα διατεθούν προκειμένου περισσότεροι από 3.000 ιδιοκτήτες κατοικιών να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά στις στέγες τους, μέσω των οποίων θα καλύπτουν τις ενεργειακές τους ανάγκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εγκατάσταση αλλά και τη συντήρηση των συστημάτων δε θα αναλαμβάνει η ίδια η Google, αλλά τοπικές εταιρίες. Με αυτό τον τρόπο, πέρα από το θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, η Google στηρίζει την τοπική οικονομία.

Βάσει των σημερινών δεδομένων, το κόστος για κάθε ολοκληρωμένη εγκατάσταση εκτιμάται στα 30.000 δολάρια ανά σπίτι, τα οποία θα καταβάλλονται εξ ολοκλήρου από το ειδικό ταμείο της Google. Το μοναδικό κόστος με το οποίο οι ιδιοκτήτες θα επιβαρυνθούν θα είναι ένα είδος μηνιαίας “συνδρομής”, η οποία, σύμφωνα με την εταιρία, θα είναι κατά πολύ μικρότερο από τους λογαριασμούς του ρεύματος που τώρα καλούνται να πληρώσουν.

Πηγή: energypress.gr