Και στην Αθήνα είχε εξαπλωθεί το κύκλωμα εκβιασμών

Στη Βούλα, αστυνομικοί μετά από έλεγχο σε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Ουκρανίας, ηλικίας 28 και 24 ετών εντόπισαν στο εσωτερικό του πλήθος κοσμημάτων,

διαρρηκτικών εργαλείων, πλαστικών καρτών καθώς και άλλων αντικειμένων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Οι δύο αλλοδαποί προσήχθησαν στο τμήμα Γλυφάδας και από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ήταν οι δράστες διάρρηξης οικίας στην Γλυφάδα, που είχε διαπραχθεί λίγες ώρες πριν.

Οι δράστες μαζί με συνεργούς τους, που αναζητούνται είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που προέβαινε σε διαρρήξεις οικιών, στα Νότια Προάστια, από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσαν χρήματα τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, ατομικά έγγραφα καθώς και άλλα αντικείμενα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχει εξακριβωθεί ότι η συγκεκριμένη σπείρα, κατά το τελευταίο τετράμηνο έχει διαπράξει 104 κλοπές- διαρρήξεις οικιών!

Αναλυτικά :

Πενήντα (50) στην Γλυφάδα.

Έξι (6) στο Ελληνικό.

Είκοσι (20) στον Άλιμο.

Τέσσερις (4) στην Βουλιαγμένη.

Επτά (7) στην Βούλα.

Δεκατρείς (13) στην Ηλιούπολη.

Τέσσερις (4) στην Αργυρούπολη.

Συνελήφθη επίσης 57χρονος , ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου στην Ομόνοια, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθόσον εντός του καταστήματός του βρέθηκαν χρυσαφικά που του είχε παραδώσει ο 24χρονος συλληφθείς.